SHL Svenska hockeyligan

Fjärde raka förlusten för Linköping

HOCKEY

”Klart att jag är orolig”

Före landslagsuppehållet gick formstarka Linköping mot sin första serieseger någonsin.

Fyra raka förluster – och pinsamma målskillnaden 6–18 senare – undrar många vad som egentligen har hänt.

– Klart att jag är orolig, suckar lagkaptenen Joakim Eriksson efter 1–3 hemma mot Luleå.

Förlusten mot Färjestad i måndags innebar inte bara att Linköping tappade serieledningen till samma lag, utan också att man halkade ned till tredje plats.

En position östgötarna fortfarande behåller, men jagande Luleå är bara två poäng efter och Frölunda fyra.

Om raset fortsätter riskerar den guldtippade klubben att inte ens få fördel av hemmaplan i kvartsfinalerna.

Sviten efter landslagsuppehållet är inte så mycket att skryta över, eller vad sägs om 1–6 mot Brynäs, 1–3 mot Timrå, 3–6 mot Färjestad och 1–3 mot Luleå?

Totalt 6–18 på fyra omgångar av ett så pass stjärnspäckat gäng. Låt vara att man haft några skador, en sådan bred trupp ska klara av det ändå.

– Ett tydligt bevis på att form och självförtroende är en färskvara. Även om vi tillhört toppen av tabellen hela säsongen har förlusterna helt klart satt sig i huvudet på oss också, suckar lagkaptenen Joakim Eriksson – oerhört besviken och dämpad efteråt.

Bara fyra omgångar kvar till slutspelet drar i gång, är du orolig?

– Både ja och nej. Nej, eftersom vi har ett så pass starkt lag och varit i liknande situationer innan. Ja, med tanke på att vi är inne i en rejäl svacka och det är aldrig kul att gå in i ett slutspel med en massa förluster bakom sig.

Ni riskerar ju till och med att hamna utanför de fyra bästa?

– Det är naturligtvis inte alls bra. Vi måste framför allt se till att inleda matcherna betydligt bättre. Nu har vi hamnat i underläge varje gång i fyra raka och det är något vi måste jobba på att undvika. Det finns inget annat än ett jäkla slit som gäller den närmaste tiden.

Sumpade drömläge

Laget ryckte upp sig i andra perioden, men om inte Mattias Modig räddade puckarna sköt Linköping utanför med halva buren öppen.

Joakim Eriksson sumpade själv ett drömläge, då pucken gick någon decimeter utanför.

– Att få upp farten och få i gång målskyttet är vår högsta prioritet för tillfället, säger tränaren Slavomir Lener.

Luleå tog ledningen genom stekhete Linus Omark. Den 22-årige landslagsforwarden inledde genom att snappa upp ett slarvigt felpass från Linköpings Niklas Persson, för att sedan helt fri lyfta upp pucken i nättaket.

Teemu Aaltos kvittering blev bara en tillfällig tröst, då Johan Harju satte 2–1 och Dieter Kalt 3–1 efter att pucken studsat in via hans rygg.

– Det sista målet var lite flyt, annars tycker jag segern var rättvis. Alla killar i laget kämpar något grymt och jag tror inget lag vill möta oss i slutspelet, ler målvaktshjälten Mattias Modig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan