Backlunds lönelyft – förlänger med Flames

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

LAS VEGAS. Mikael Backlund blir kvar i Calgary – länge.

Han skrev i natt på ett nytt sexårskontrakt med Flames värt sammanlagt närmare 257 miljoner kronor.

– Jag och min fästmö Frida har slagit rot här och är så glada och lättade att vi veta att vi kommer stanna i många år, säger den 28-årige västmanlänningen.

Om en dryg vecka väntar NHL:s trade deadline och inte för att någon trodde att Calgary Flames hade några planer på att göra sig av med Mikael Backlund – vars nuvarande kontrakt går ut i sommar – men nu vet vi definitivt att han sitter säkert.

I natt skrev han alltså på en förlängning med klubben han spelat för i ett decennium.

Foto: Larry MacDougal / TT / NTB Scanpix

Nya jättelönen

Det löper över sex år och ger den 28-årige Västerås-sonen en snittlön per säsong a 5,35 miljoner dollar (42,8 miljoner kronor) och sammanlagt 32,1 miljoner dollar (cirka 257 miljoner kronor).

– Jag och min fästmö Frida har slagit rot i Calgary, det är vårt hem. Vi är så glada och lättade över att veta att vi blir kvar här i många år, säger  han till Calgary Sun.

– Det är särskilt exalterande eftersom vårt lag bara kommer att bli bättre. Målet här är att vinna Stanley Cup, det finns inget annat. Jag gillar verkligen den inställningen.

”Mikkis” tror också att han personligen kommer ha nytta av att nu ha hela kontraktssituationen bakom sig.

– Jag ska inte ljuga, det här har funnits i bakhuvudet hela säsongen. Jag tror jag har betydligt mer i mig än vad jag visat i år.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM