SHL Svenska hockeyligan

Äntligen seger för Södertälje

HOCKEY

Nye målvakten från Malmö hjälte

Södertälje letar formen inför kvalserien.

På torsdagen kom man en bit på vägen genom 3–2 hemma mot Färjestad.

Södertälje hade inte vunnit sedan 28 december. Tolv raka matcher utan tre poäng hade satt sig både på självförtroende och inställning.

För att vända på situationen värvade SSK två spelare från Malmö; den gamle måltjuven Jonas Höglund, 36, och målvakten Henrik Karlsson, 25.

Och vilken debut det blev.

Höglund bäst

Höglund var en av isens bästa, gjorde hela tiden smarta saker och visade en skicklighetsnivå som Södertälje inte har överflöd av. Höglund låg också bakom Södertäljes 1–0-mål – hans skott gick mellan benen på målvakten Reinhard Divis och dansade på mållinjen innan Tomas Kollar stötte in pucken.

Henrik Karlsson motade hela 39 skott och såg till att SSK tog den där trepoängaren som laget suktat efter men verkade ha gett upp hoppet om.

– Helt underbart, säger Karlsson, som inte bara debuterade i Södertäljetröjan utan också i elitserien.

Och som SSK-målvakt brukar man få visa sin skicklighet – in i det sista.

– Ja, vi blev lite passiva, lite rädda. Det är väl naturligt, kanske. Samtidigt tycker jag inte att det var så farligt, vi hade rätt bra kontroll, säger Karlsson, som inte verkade ha något emot att tvingas mota 22 skott bara i sista perioden.

– Det var en hel del att göra. Det var väl ett par riktigt svettiga räddningar. Men vårt försvarsspel var också bra. Och det blev tre poäng, det var det viktigaste, säger Karlsson.

Nära kvittering

Det var Södertälje som började matchen bäst, och laget gick snabbt upp till 3–0-ledning. Två av målen var visserligen bjudningar av Färjestadsmålvakten Reinhard Divis men SSK visade en styrka som inte funnits där på mycket länge.

Men sin vana trogen föll man tillbaka och slutade att göra grovjobbet. Färjestad bytte ut Divis mot landslagskeepern Jonas Gustavsson, och Färjestad började pressa. Målen kom också, och lägena var desto fler. Kvitteringspucken låg och dallrade på mållinjen flertalet gånger, men med lite tur och en storspelande Henrik Karlsson lyckades man hålla undan.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan