NHL

Huselius tvåmålsskytt

Av: 

Uffe Bodin

HOCKEY

Gör succé tillsammans med nye radarpartnern Rick Nash

Kristian Huselius trivs i sin nya omgivning. I natt blev det två mål och en assist från svenskens klubba.
Kristian Huselius trivs i sin nya omgivning. I natt blev det två mål och en assist från svenskens klubba.

Slår man de regerande Stanley Cup-mästarna är formen bevisligen rätt bra. Columbus Blue Jackets följde upp fredagens seger över Detroit Red Wings med att köra över Carolina Hurricanes.

Bakom segern: superduon Kristian Huselius och Rick Nash.

– Det klickade mellan oss direkt, säger Nash om samarbetet.

Columbus Blue Jackets gjorde NHL-debut säsongen 2000/2001. Under sina snart nio år i ligan har klubben aldrig nått slutspel, men det kan det snart bli ändring på. Den här säsongen har man nämligen några av de ingredienser som tidigare har saknats.

”Klickade direkt”

Offensivt har Kristian Huselius och Rick Nash gett laget ett matchvinnande radarpar. I nattens 5-1-seger över Carolina bidrog de med sex poäng, Huselius med två mål och en assist och Nash med tre framspelningar.

Vanligtvis brukar rollerna dock vara de motsatta.

– Det klickade mellan oss direkt i säsongsstarten. Kristian är en fantastisk playmaker och har en fantastisk blick för spelet och är väldigt tålamodig med pucken. Han är en väldigt skicklig spelare, säger Rick Nash till Columbus Dispatch.

Mason favorit till Calder Trophy

En annan anledning till lagets framgångar är den 20-årige målvakten Steve Mason. Han förväntades inleda sin professionella karriär i farmarlaget Syracuse Crunch i AHL. Skador gjorde dock att han fick chansen tidigt på säsongen. Sedan dess har han tillhört ligans hetaste målvakter och har etablerat sig som favorit till att vinna Calder Trophy som säsongens främsta rookie.

Mason var anledningen till att Columbus på fredagen kunde besegra självaste Detroit Red Wings.

I natt briljerade ynglingen igen och stoppade 26 av 27 skott.

Tight i Western Conference

– Vi har spelat rätt bra hockey på sistone. Jag tror att alla förstår vad som står på spel under resten av säsongen. Vi måste dra fördel av den här situationen. Tabellen förändras varje dag, säger Steve Mason till AP.

Just nu talar tabellen till Columbus fördel. Laget ligger sexa i Western conference, men har bara en poäng till godo på niondeplacerade Vancouver Canucks alldeles under slutspelsstrecket.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL