SHL Svenska hockeyligan

Dimitrakos på väg till Ryssland

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

”Det är Moskva eller S:t Petersburg som gäller för mig”

Niko Dimitrakos.
Niko Dimitrakos.

Jakten på Niko Dimitrakos har bara börjat. Nu avslöjar den ryska hockeysajten Allhockey.ru att seriöst intresse finns hos ett flertal KHL-klubbar.

– Jag är främst intresserad av att spela i Ryssland eller Sverige, säger Niko Dimitrakos.

Niko Dimitrakos succé i Skellefteå har inte gått någon obemärkt förbi. På 46 matcher har han noterats för 42 poäng (22+20) och placerar sig därmed på åttonde plats i elitseriens totala poängliga.

Men grek-amerikanens väldiga lönekrav verkar förhindra en fortsättning i Sverige. Istället kan det bli KHL.

– Jag är öppen för förslag och beredd att lyssna på anbud från alla klubbar och ligor. Men jag är främst intresserad av att spela i Ryssland eller Sverige. Om ett par månader tror jag att allt kan vara klart, säger Dimitrakos till Allhockey.ru

Moskva eller S:t Petersburg

Redan inför den här säsongen var det nära att det blev Ryssland för Dimitrakos. Intresset har nu blossat upp igen då ett flertal klubbar är ute efter forwardens namnteckning och väntas inleda förhandlingarna den 1 maj.

– Generellt sett så är det Moskva eller S:t Petersburg som gäller för mig, även om jag har flest kontakter i Kazan. Det viktigaste är att jag hamnar någonstans där jag och min familj trivs.

Närmast för Dimitrakos väntar match i elitserien mot Modo, med Peter Forsberg i laguppställningen. Till hösten kan det vara Jaromir Jagr som står för motståndet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan