Hockey

”Jag slog inte Jämtin”

Av: 

Kristoffer Bergström

HOCKEY

Mattias Pettersson nekar till anklagelserna

nedslagen Efter att Andreas Jämtin fått matchstraff fortsatte oroligheterna i spelargången. Men uppfattningarna om vad som hände där går isär, och materialaren Mattias Pettersson förnekar nu att han ska ha slagit Jämtin.
nedslagen Efter att Andreas Jämtin fått matchstraff fortsatte oroligheterna i spelargången. Men uppfattningarna om vad som hände där går isär, och materialaren Mattias Pettersson förnekar nu att han ska ha slagit Jämtin.

Andreas Jämtin påstår att han slogs blodig i ansiktet av Mattias Pettersson.

Den utpekade materialaren säger att allt är påhittat.

– Det stämmer inte alls. Jag stod ju flera meter bort när han kom in i spelargången, säger Pettersson till eurosport.se.

Mattias Pettersson.

Tumultet i spelargången är långt ifrån utrett av disciplinnämnden. Men nu ger den utpekade materialaren Mattias Pettersson, 35, den förre elitseriemålvakten, sin version av händelsen.

– Han (Jämtin) går in i spelargången. Där står Sundlöv och säger några väl valda ord till honom. Då slår Jämtin till Sundlöv så att han går i backen. Sedan ska han flyga på honom igen så jag skriker "vad fan gör du" och ger honom världens tackling så att han faller omkull. Sedan går Daniel Winge emellan, säger Pettersson till eurosport.se.

"Det här kommer klarna"

Det var i slutet av matchen mellan Brynäs och Linköping som Jämtin slashade en motståndare och fick matchstraff. I spelargången på väg ut slog han in i Brynäs sportchef Mikael Sundlöv och stämningen blev kaotisk. Enligt Jämtin blandade sig Pettersson in och delade ut vad han kallar "en tjuvsmäll så jag börjar blöda näsblod".

Saken är anmäld till disciplinnämnden, men Pettersson är säker på att han får rätt.

– Winge, linjedomaren var ju där plus tre funktionärer och en kille från lokal-TV:n. Jag är inte orolig över de här anklagelserna. Det finns ju till och med TV-bilder så det här kommer att klarna, säger han till eurosport.se.

Böter om han fälls

Disciplinnämnden förväntas komma med sitt beslut tidigt nästa vecka. Men oavsett om de går på Jämtins linje kommer Pettersson med all säkerhet att slippa avstängning. Händelsen skedde utanför isen och därför dömdes han inte till något matchstraff, vilket gör att han kan medverka under morgondagens match mot Rögle.

– Alla som är knutna till laget kan bli bestraffade, men man har olika straff. En avstängning biter mer på en spelare, så för en ledare som straffas är det absolut vanligast med böter. Nittiofem procent av fallen blir det så, säger Cattis Zethelius som är assistent i disciplinnämnden.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Aftonbladets bloggar
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!