Luleå HF

Hånberg: AIK har jag bra koll på...

Av: 

Emil Larsson

HOCKEY

Föll mot Luleå - redan börjat scouta topplagen i hockeyallsvenskan

Efter vinsten senast mot Modo är Karlskrona åter igen tillbaka i förlustspåret.

Nu siktar man in sig på kval – och Karlskrona har redan börjat scoutat lagen i Hockeyallsvenskan.

– AIK har jag bra koll på, för det är ju min tidigare moderklubb, säger Per Hånberg.

Debutsäsongen i SHL har varit riktigt tuff för Karlskrona. Efter 35 omgångar och 14 inspelade poäng är Blekingelaget fast förankrad i botten. I lördags sprattlade dock Karlskrona till och vann mott bottenkollegan MoDo – men efter förlusten mot Luleå med 2-1 är man åter igen tillbaka i förlustspåret.

– Jag tycker att vi står upp riktigt bra mot seriens tredje bästa lag. Skillnaden är att Luleå tar vara på sina lägen. Det känns inte som att det skiljer elva placeringar mellan lagen, säger Karlskronas tränare Per Hånberg och fortsätter.

– Någonstans har jag slutat att vara frustrerad efter alla dess förluster. Det går inte att gräva ner sig när man förlorat så många matcher.

Ställt in sig på kval

Det är hela 25 poäng upp till säker mark. Och nu har Per Hånberg ställt in sig på att det blir kval.

– Som det ser ut just nu så blir det ett kval för oss. Vi ligger ju så pass långt efter. Vi fick en otroligt tuff start på säsongen. Men vi har hamnat i ett läge där vi vet var vi ligger, och jag vet inte när vi hade ett krismöte sist.

Karlskrona har redan nu börjat scouta lagen som man kan tänkas möta i ett eventuellt kval. Och det är framförallt ett lag som Per Hånberg har bra koll.

AIK har jag bra koll på, för det är ju min tidigare moderklubb. Jag ser de matcher jag kan, och hinner se. Sedan skaffar jag fram övrig information också. Men ju närmar man kommer, desto mer kommer vi i tränarteamet att scouta.

Efterlängtad comeback

Bill Sweatt har stora delar fått säsongen förstörd av en besvärlig magmuskelskada. Men mot Karlskrona var han åter tillbaka i spel.

– Väldigt skönt att vara tillbaka. Det var bara vid ett byte jag kände av skadan litegrann, säger Bill Sweatt och fortsätter:

– När vi i början av säsongen spelade dåligt ville jag bara ut på isen och hjälpa till. Senaste tiden har det dock känns betydligt lugnare när laget spelat betydligt bättre.

Han tillhörde förra säsongen en av seriens bästa kedjor. Inför den här säsongen värvade Luleå honom framför näsan på bland annat rivalen Skellefteå. Men han vill dra sin betydelse för laget.

– Jag uppskattar verkligen folk som tror att jag kan bli en stor skillnad. Men jag värderar mig själv inte så högt. Just nu försöker jag bara komma tillbaka i spel ordentligt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Luleå HF

Modo Hockey

AIK