Frölunda går med mångmiljonvinst

Publicerad 2015-06-15

Frölunda går med storvinst för säsongen 2014/2015.

Överskottet landar på 7,1 miljoner – att jämföra med 0,1 miljoner från året innan.

– Styrelsearbetet har präglats av engagemang, konsensus och framtidstro, säger ordförande Mats Grauers till klubbens hemsida.

Följ ämnen

Frölundas magiska guldlag – det hände sen

Frölundas säsong tog slut efter förlust i semifinalen mot Växjö – men när säsongen summeras kunde styrelsen konstatera en fin ekonomisk vinst för föreningen.

För ändra räkenskapsåret i rad går Frölunda HC med plus – och i år landade vinsten på hela 7,1 miljoner, att jämföra med 0,1 miljoner föregående år.

"Ansvarsfullt sätt"

– Samtliga medarbetare har på ett ansvarsfullt sätt bidragit till det positiva resultatet genom hårt och engagerat arbete. Föreningens likviditet är god, säger Frölundas ordförande Mats Grauers.

Koncernen, med dotterbolagen Frölunda Hockeyutveckling AB och Frölunda Affärsutveckling AB, gör också en vinst på 2,1 miljoner kronor – till skillnad från året innan då det blev en förlust på 1,1 miljoner.

Utökningen av SHL påverkar

– I den av styrelsen beslutade budgeten för verksamhetsåret 2015/2016 fortsätter återhållsamheten avseende föreningens kostnader och det ligger ett bibehållet fokus på intäktsförstärkningar. Utökningen till 14 lag i SHL påverkar intäkterna negativt med cirka fem miljoner. Det intäktsbortfallet måste ersättas av andra intäkter, säger Mats Grauers.

Frölunda omsätter 139 miljoner.

Frölundas magiska guldlag – det hände sen