Besked om Laines avstängning i morgon

avMartin Tolén

HOCKEY

HV71-forwarden uppträdde osportsligt mot domarteam

Teemu Laine är anmäld till disciplinnämnden och riskerar att bli avstängd för sitt osportsliga uppträdande mot domarteamet i går.

– Vi har fått in en anmälan, skickat vidare ärendet till HV71 och spelaren Teemu Laine som ska få en chans att svara, säger disciplinnämndens Cattis Zethelius.

Teemu Laine, 33, är anmäld till disciplinnämnden för att ha härmat domaren Johan Gossas i HV71:s träningsmatch mot Malmö Redhawks i går.

SHL:s domarbas Peter Andersson bekräftar att en anmälan är gjord och att fallet nu ligger hos svenska ishockeyförbundet.

– När domaren tar ett matchstraff skriver han en rapport och nu har vi gjort vårt arbete så att säga, säger Andersson.

Slet sig loss från en linjedomare

Laine blev utvisad efter en situation med Malmös Magnus Häggström och blev därefter bortplockad av en linjedomare som försökte föra bort Laine från situationen.

33-åringen slet sig dock loss och vevade till med armarna varpå han fick misconduct och svarade då med att härma tecknet med två händer vid midjan som Johan Gossas gjorde.

Den gesten ledde till matchstraffet som sedan Laine hånfullt applåderade.

Men att Laine vevade till med armarna mot en linjedomare är dock inget som tas med i rapporten eller kommer att straffas för.

– Nej, inte av det jag fått rapporterat för mig. Utan det är att han verbalt har uppträtt illa. Det andra får ses som att sliter sig loss bara och det är ingenting, om jag förstått allt rätt, som tas med i anmälan. Jag har inte läst hela rapporten, men av det jag fått berättat för mig så är det inget som tas med, säger domarbasen Peter Andersson.

Automatiskt avstängd en match

I och med matchstraffet är HV71-forwarden automatiskt avstängd i en träningsmatch. Frågan är nu om Laine även missar några CHL-matcher. De två avslutande gruppspelsmatcherna spelas mot Sönderjyske och Red Bull Salzburg innan slutspelet börjar.

– Vi har fått in en anmälan, skickat vidare ärendet till HV71 och spelaren Teemu Laine som ska få en chans att svara, säger disciplinnämndens Cattis Zethelius till Sportbladet.

När hoppas ni kunna ha ett klart besked?

– Laine har fram till i morgon på sig att svara. Egentligen har HV71 hela dagen på sig, men vi hoppas kunna ha ett besked i morgonkväll. Det beror lite på hur snabbt svar HV71 vill ha, säger Zethelius.

Hur ser ni på att man härmar en domare?

– Det är inget jag vill gå ut och prata om.