Efter drömkontraktet: ”Väldigt glad och tacksam”

Publicerad 2018-03-04

NEW YORK. I veckan skrev Pittsburgh ett nytt drömkontrakt med Patric Hörnqvist värt sammanlagt 215 miljoner kronor.

I natt tackade svensken genom att smälla in sitt artonde mål för säsongen.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att jag har det här bakom mig, vet att jag får stanna här och kan fokusera helt på hockey, säger ”Bengan” till Sportbladet efter 3-2-segern mot New York Islanders.

Följ ämnen
NHL

Pittsburghs general manager Jim Rutherford skriver ytterligt sällan kontrakt med sina spelare under pågående säsong, men tidigare den här veckan gjorde han ett undantag för Patric Hörnqvist.

Redan ett par månader innan det nuvarande kontraktet går ut fick den 31-årige Sollentuna-krigaren ett nytt, som löper över fem år och sammanlagt genererar 215 miljoner kronor.

– Det här säger något om hur organisationen ser på Patric. Det känns angeläget att både vi och han vet att han kommer vara kvar här och därför ville vi få detta gjort förr snarare än senare, kommenterade den grånande pingvin-bossen.

Uppskattat, visar det sig inte helt oväntat.

”Var bara att trycka in den”

– Ja, det är ju väldigt fint att få höra sådant. Det var värmande ord, säger ”Bengan” på telefon från hemstaden i västra Pennsylvania.

– Jag ville ju själv vara kvar och är väldigt glad och tacksam över att jag redan har det här bakom mig och kan fokusera helt på hockey framöver.

Han tackade på ett mer handfast sätt under nattens hemmamatch mot New York Islanders också – genom att trycka in sitt artonde mål för säsongen.

– Det var väldigt fint spelat av Phil Kessel, vi kom loss i ett powerplay och just som jag var framför kassen fick han fram en backhandpassning. För mig var det vara att trycka in den.

Penguins vann till slut med 3-2 – efter övertidsavgörande signerat Sidney Crosby.

Första målet sedan trejden

– Skönt. Det har varit lite upp och ner för oss på slutet, men ikväll spelade vi riktigt bra, fortsätter Patric.

– Det var jämnt målmässigt, men jag tycker vi var det starkare laget sett över hela matchen och vi vann rättvist.

Mästarna kunde också glädja sig åt att Derick Brassard gjorde sitt första mål sedan den stora trejden med Ottawa.

– Grymt. Han är en fantastisk förstärkning. Hos alla andra lag skulle han vara förste-eller andrecenter, här är han i tredjekedjan, berömmer den svenske lagkamraten.

– Det är ju bland annat därför jag vill stanna här. Vår ledning ser alltid, alltid till att vi är konkurrenskraftiga och har chansen att vinna.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se