Hyllas av Forsberg: ”Han är riktigt bra”

HOCKEY

NEW YORK. Det verkar som att favorittippade Nashville till sist hostat igång nu.

De tog andra raka segern i natt, hemma mot svåra divisionsrivalen St. Louis – och Calle Järnkrok grundlade triumfen med två mål. 

– De målen förtjänade han. Calle har varit riktigt bra och producerat mycket på slutet, säger kompisen Filip Forsberg efter 3-1-segern.

Foto: Calle Järnkrok satte två nya mål i natt

Säsongen började inte som Nashville Predators – med truppen full av ung begåvning och en enig expertis på sin sida – hade tänkt sig.
Spelet var statiskt och trögt och förlust hopade sig. 

– Jag vet inte om vi trodde att det skulle gå av sig självt, men nu känns det som att vi vaknat till och börjat få ihop det igen, säger Filip Forsberg på telefon från Tennessee.

Han fortsätter:

– Varje säsong är unik och nu är det ändå ett nytt gäng som ska göra det. Ibland tar det sin lilla tid att hitta ett fungerande samspel.

Säsongens stora nyhet i Nashville är förstås att superstjärnan PK Subban efter sommarens trejd ersatt mångårige kaptenen Shea Weber och för honom har acklimatiseringsprocessen av allt att döma varit lite krånglig.

”Kan spela ännu bättre”

– Det är inte så lätt, fortsätter ”Flipper”, att bara byta lag sådär. Han kommer från ett spelsystem och ska nu in i ett helt annorlunda. Men jag tycker det börjar se ut som att han hittat rätt nu, han har varit väldigt bra de senaste matcherna.

Likadant går det att beskriva hela lagets utveckling på slutet. Preds är, verkar det som, på gång nu. De slog Ottawa med 3-1 i tisdags och följde upp med samma siffror mot St. Louis i natt.

– Det känns som vi kan spela ännu bättre, men vi tar i alla fall poäng nu. Det är väldigt skönt, säger ”Flipper”.

Forsberg med nionde assisten

I natt var det framförallt Calle Järnkrok som levererade. Han gjorde två av målen, båda gångerna med fräsande skott mitt i slottet. 

– De målen förtjänade han. Calle har varit riktigt bra och producerat mycket på slutet, berömmer landsmannen och kompisen Forsberg.

Som själv svarade för sin nionde assist – men fortfarande inte gjort något mål den här säsongen.

– Nu när vi vinner är det inget jag tänker särskilt mycket på, men det är klart att det skulle vara kul att göra mål igen. Förhoppningsvis lossnar det bara jag får in en puck, menar han.

Även Pontus Åberg assisterade till ett mål – och bokfördes därmed för NHL-karriärens första poäng.

■ ■ ■

I Pittsburgh gjorde Patric Hörnqvist sitt femte mål för säsongen.

Men det hjälpte inte.

Penguins åkte på säsongens första hemmaförlust, med 4-2 mot Minnesota.

– Vi släppte till 40 skott. Då är det svårt att vinna i den här ligan, muttrar coachen Mike Sullivan.

■ ■ ■

Henrik Zetterberg stod för två assist och hans landsmän Gustav Nyquist, Niklas Kronwall och Jonathan Ericsson alla för varsin när Detroit slog Vancouver med 3-1 hemma i Joe Louis Arena.

Daniel Sedin gjorde gästernas tröstmål – efter förarbete av tvillingbrodern Henrik.

– Vi gör allt rätt och skapar mycket, men kan inte vara nöjda med det. Vi måste få in puckarna också, säger ”Danne” till nhl.com.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM