Rönnberg kritisk till egna spelarna

avHenrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Första hemmaförlusten för säsongen.

Då sågade Roger Rönnberg sitt Frölunda.

– Vi förtjänade att få det här mot oss, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Roger Rönnberg.

Ledning två gånger om, men till slut förlust mot Linköping. Mot Rögle i torsdags räckte ett trögt spel ändå till seger (2-1), men mot ett bättre motstånd så funkade det inte.

– Jag är oerhört missnöjd, både med vår prestation och resultatet. Jag tycker vi ser väldigt tröga och bekväma ut. Jag tror vi missar att blocka 12 skott i dag, och det brukar resultera i mål. Vi förtjänar att få det där sista målet mot oss, säger Roger Rönnberg.

Ett steg tillbaka

Frölunda har efter en svag start fått ordning på spel och resultat, men matchen mot Linköping var ett steg tillbaka.

– Jag tror det här var en bra knäpp på näsan för mitt lag att vi inte lyckas vinna när vi går för halv maskin. Vi har kommit undan för lätt i några matcher, vunnit några trots att det varit spelmässigt jämnt. Då kan det sakta men säkert smyga sig in lite ovanor i spelet.

Linköping gjorde det hela tiden svårt för hemmalaget att bygga upp sitt spel. Något Rönnberg anade att hans gamle assisterande tränare Klas Östman, numera assisterande i Linköping, låg bakom.

– Jag misstänker nästan industrispionage här, det är någon i Linköping som kan ha tagit vissa delar med sig från vårt system. Jag ska inte gå ut med något officiellt här, det är bara en tanke. Men jag känner igen misstänkt mycket i det, säger Rönnberg och ler.

ARTIKELN HANDLAR OM