Finalrepris – då blev han matchhjälte igen

Publicerad 2016-10-21

NEW YORK. Patric Hörnqvist håller på att bli ett riktigt spöke för San Jose Sharks.

Det var ju han som satte spiken i Stanley Cup-kistan med ett mål i tom kasse i somras – och i finalreprisen i natt inatt avgjorde slåttermaskinen från Sollentuna igen.

– Det var speciellt att möta Sharks igen, vi har definitivt utvecklat rivalitet. Så det kändes riktigt bra att vi kunde slå dem ännu en gång, säger ”Bengan” till Sportbladet efter 3-2-segern.

Länge såg det ut som att San Jose skulle få – liten, men ändock – revansch för finalförlusten i juni när de åter stötte ihop med Pittsburgh i PPG Paints Arena i natt.

Efter två perioder hade gästerna faktiskt ledningen med 2-0 – och, verkade det som, allt momentum. 

Men i tredje vakande mästarna. Evgeni Malkin reducerade och Scott Wilson kvitterade – och sex minuter innan slutsignalen dök Patric Hörnqvist upp framför Martin Jones, skyfflade in en retur och sänkte därmed hajarna ännu en gång.

– Vi talade förra veckan om att styrningar var typiskt mig, men det här var nog ännu mer typsikt. Plötsligt låg pucken bara där och jag vräkte in den, berättar matchhjälten när vi når honom efteråt.

”Speciellt att mötas”

– Det var förstås kul, men framförallt är jag glad att vi kommer tillbaka och vänder. Det visar att det finns väldigt mycket styrka i laget, fast sådana som Sidney Crosby och Kris Letang saknas just nu.

”Bengan” förnekar inte att det var extra kul att det skedde just mot San Jose.

– Det var speciellt att möta dem igen, vi har definitivt utvecklat rivalitet och det är ju i praktiken samma manskap som i finalen på bägge sidor. Så det kändes riktigt bra att vi kunde slå dem ännu en gång.
För Sharks var återseendet mindre skoj.

De stötte ju på spöket Hörnqvist igen...

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!