Brodin: ”Det är inte avgjort ännu”

HOCKEY

Stekheta Minnesota på väg att vinna striden mot Landeskog

NEW YORK. Minnesota kan ha avgjort slutspelsduellen i västra NHL-konferensen i natt.

De slog Chicago – samtidigt som Colorado förlorade mot St. Louis.

– Men det är inte avgjort ännu. Vi ser det som att vi måste fortsätta vinna alla matcher vi spelar, säger svenske backen Jonas Brodin till nhl.com.

Allt är, i praktiken, avgjort  i den västra NHL-konferensen.

Utom vem som kniper den sista wild card-platsen.

Om den positionen utkämpar Minnesota Wild och Colorado Avalanche sedan länge en egen liten duell, men som sagt:

I natt kan Minnesota ha dödat spänningen även i den tvekampen.

För de slog Chicago med 4–1 – och har därmed besegrat regerande mästarna i samtliga fem grundseriemöten, något som aldrig hänt tidigare – och samtidigt förlorade Colorado med 3–1 mot St. Louis.

– Ja, det betyder att vi har ett försprång på fem poäng och får lite andrum, men det är absolut inte avgjort ännu.  Vi ser det som att vi måste fortsätta vinna alla matcher vi spelar, säger Jonas Brodin när vi når honom i Chicago.

Mitten av februari

– Man börjar få vana vid det här. Alla år vi gått till slutspel har det varit så här på slutet. Jag minns inte att det någon gång varit avgjort förrän i sista matchen. Men det är kul att spela när matcherna betyder så mycket. Den mot just Colorado förra veckan var riktigt rolig. För tillfället spelar vi bra också.

Ja, det har Wild gjort ända sedan John Torchetti tog över som coach i mitten av februari.

– Jag tyckte väldigt bra om förre coachen också. Mike Yeo, det måste jag säga. Men vi hade hamnat i en svacka som vi inte kom ur och något behövde hända, fortsätter ”Bacon”.

– Och tränarbytet innebar ett lyft. Vi fick en helt annan energi när Torchetti tog över.

Den 22-årige värmlänningen har varit bra själv också.

– Ja, jag och Marco Scandella har fått utpräglat defensiva uppgifter sedan tränarbytet och spelar hela tiden mot motståndarlagens toppkedjor. Det gör vi väldigt bra, vi ger dem inte särskilt mycket, konstaterar han.

■ ■ ■

Foto: Steens skott styrdes in.

I St. Louis nämnda segermatch mot Colorado gjorde Alex Steen comeback efter en dryg månads skadefrånvaro och han hann inte mer än komma ut på isen förrän det stod klart att att Blues har finfint sparkapital i sin hårdskjutande svensk.

Redan i första bytet dammade han på ett skott som David Backes styrde in. Senare stod han också för en assist.

– Det var trevligt att få in den där första så tidigt, så jag fick lite känsla för pucken och kom in i rytmen igen, säger Alex till klubbens hemsida.

■ ■ ■

Viktor Arvidsson prickade in rookie-säsongens åttonde mål när Nashville gästade Dallas, men det hjälpte inte. Stars är i fin form och vann till slut med 5-2.

ARTIKELN HANDLAR OM