Ritola om ryktena: ”Det stämmer inte”

Foto: Ritola i Leksand när det begav sig
HOCKEY

Uppgifter har placerat Mattias Ritola i Leksand.

Men VM-forwarden dementerar att det blir någon återkomst till Leksand redan den här säsongen.

– Det stämmer inte. Jag är helt inställd på att vara kvar i Skellefteå, säger Ritola, som har ett år kvar på sitt tvåårskontrakt.

Han lämnade Leksand efter att klubben åkt ur SHL för ett år sedan. Då hade han kommit till Leksand från Modo mitt under säsongen.

Efter degraderingen valde Ritola att skriva på ett tvåårskontrakt med Skellefteå.

Men sejouren i allsvenskan blev bara ettårig för dalaklubben, som via en magisk avslutning tog steget tillbaka till SHL.

Uppgifter till Sportbladet säger att Ritola gärna vill tillbaka till Dalarna och Leksand, uppgifter som bestämt dementerades av huvudpersonen under VM-turneringen i Moskva.

”Leksand är alltid Leksand”

– Att jag ska till Leksand? Nej, det stämmer inte. Klart att det blir lite surr när det gick upp och så. Men, nej det stämmer inte. Jag är helt inställd på att vara kvar i Skellefteå, säger Ritola och fortsätter:

– Skellefteå är en fantastisk förening och jag trivs hur bra som helst i klubben och staden. Känner att jag blir bättre för varje dag där. Efter finalförlusten ville man egentligen hoppa på cykeln direkt och få en ny chans nästa år.

Men att det kan bli en återkomst till Leksand i framtiden är definitivt inget han utesluter:

– Leksand är alltid Leksand för mig och jag är uppväxt där. Jag hoppas de får ihop ett bra lag kommande säsong så de kan etablera sig i SHL. Sedan får vi se… Om jag kommer tillbaka är jag förhoppningsvis en mycket bättre spealre än vad jag var när jag lämnade.

ARTIKELN HANDLAR OM