Niclas Burström

Nye sportchefen om tunna backläget

Av: 

Erik Karlsson

Johan Alm är på väg tillbaka till Skellefteå.

HOCKEY

Mikael Lindgren har styrt ensam på jobbet i en vecka nu.

Och det är tydligt var Skellefteås nye sportchef måste rikta sitt fokus.

– Vi måste hålla ögonen öppna på backsidan, säger han.

Han fick jobbet som sportchef i Skellefteå i början av april. Men det är först sedan 15 maj som Lasse Johansson helt har släppt greppet om lagbygget och Mikael Lindgren kan jobba på helt egen hand.

– Det är skönt. Jag har varit i gång med Lasse men det är svårt att göra något när man hela tiden måste kolla vem som ska hålla i vilka saker. Nu är det bara mig det hänger på och det är skönt, säger Lindgren.

”Inte kommit upp i nivå”

Och redan under första veckan har det hänt en hel del. I dag blev det klart att Pontus Petterström förlänger och att Alexander Urbom lånas ut till Djurgården.

– Alexander känner att han inte kommit upp i nivå och vi kände att vi också förväntade oss mer. Sen är han en Stockholmskille så när de ville hyra honom kände bägge parter att det var en bra idé.

Just backsidan är Lindgrens främst huvudbry just nu.

Sebastian Aho, Emil Djuse, Fredrik Lindgren, Tim Heed och Niclas Burström är de enda meriterade backarna på kontrakt – och då är båda de två sistnämnda tät förknippade med NHL-flyttrykten.

– Deadline för AHL och NHL har man med i beräkningen, vi måste avvakta och se vad som händer i verkligheten. Vi får vara glada att forwardssidan och målvaktssidan ser bra ut, konstaterar Lindgren.

”Bara detaljer återstår”

Men Johan Alm är näste man att räknas in i backuppsättningen?

– Ja vi får hoppas det. Vi för en diskussion och vi vill ha hem honom och han vill hem. Det är små detaljer som återstår.

En annan back som aviserat att han vill till SHL är Ryan Gunderson, en lösning nu när Tim Heed är på väg bort?

– Han är en spelande PP-back som man vill ersätta Tim med men sen ska mycket annat stämma med kontraktslängd och så vidare. Vi vill inte börja om varje år. Men vi har hört att han är intresserad av SHL och vi håller ögonen öppna, säger Lindgren.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Niclas Burström

Alexander Urbom

Tim Heed

Skellefteå AIK