Attacken mot Modotalangerna

Av: Martin Tolén

Publicerad:

HOCKEY

Profilens skarpa kritik: ”Klubbhjärta? Glöm det”

Fyra Modotalanger är på väg att lämna laget.

Det får Modo-ikonen Pelle Bäckman att rasa.

– Tålamodet är noll bland ungdomar i dag. Spelarna är handelsresande, de går dit de får bäst betalt, säger han till Allehanda.

Modo tampas i botten och har en kaosartat säsong bakom sig med interna spelarbråk, transatlanter som fått lämna och ny tränare.

Till nästa säsong hotas klubben även av en spelarflykt där de fyra talangerna Victor Olofsson, Gustav Possler, Carl Grundström och Erik Flood alla jagas av andra klubbar.

”Man skiter i det”

Att Modokvartetten är på väg till andra SHL-klubbar får den förre Modotränaren och hockeyprofilen Pelle Bäckman att rasa.

– Det har blivit mycket pengar i spelet och man skiter i var man fått sin utbildning. Spelarna tror att gräset är grönare på andra sidan och flera rådgivare kommer med olika åsikter. Tålamodet är noll bland ungdomar i dag. Det är tråkigt, säger Bäckman till Örnsköldsviks Allehanda.

”Spelarna är handelsresande”

Såväl Olofsson, Possler, Grundström och Flood har alla gått genom klubbens juniorlag upp i SHL-truppen, men Olofsson uppges vara klar för Frölunda, Possler för Djurgården och Grundström jagas av Skellefteå.

– Det är bara att glömma det som heter klubbhjärta. Spelarna är handelsresande, de går dit de får bäst betalt, tycker Bäckman.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!