AIK bröt trenden

Efter tre raka förluster bröt AIK sin dystra trend.

Men Roger Melin var, straffvinsten mot Mora till trots, inte särskilt nöjd.

– Vi är absolut inte där vi vill vara, speciellt inte spelmässigt, säger AIK-tränaren.

AIK var inför säsongen topptippat – men inledningen på hockeyallsvenskan har varit en besvikelse.

Stockholmsklubben hade bara mäktat med nio poäng på åtta matcher, hade bara en vinst på de senaste fem matcherna och dessutom tre raka förluster.

Mot Mora bröts trenden.

Mora vände

AIK fick en drömöppning då Christian Sandberg, som var tillbaka från skada och som gjorde sin blott andra match på Hovet för säsongen, bara 58 sekunder in i matchen höll sig framme och petade in en puck.

Men Mora kom tillbaka och kvitterade, och när ”Gnaget” i slutet av den första perioden drog på sig två utvisningar tackade bortalaget. 2-1 kom i fem mot tre-spel och 3-1-målet kom bara minuten därpå.

AIK spelade upp sig i den andra och kom tillbaka till likaläge, och efter ett varsitt mål i den tredje perioden gick matchen till straffar, där AIK drog det längsta strået.

– Det är en öppen och stökig match, inte särskilt välspelad. Men det är jätteviktigt för oss med en vinst, och nu kan vi växa lite med den. Vi har en bra attityd och vi vill mycket. Det ser kanske inte så snyggt ut men två poäng är två poäng, säger Roger Melin till Sportbladet.

”Gått troll i det”

Utöver de två poängen var Melin dock inte särskilt nöjd med... någonting.

– Det är mycket som inte stämmer i dag, vi har förlorat matcher där vi spelat bättre. Det är små grejer, jag vet inte... det är mycket som inte stämmer. Det är viktigt att få poängen, i alla fall, säger han.

Är du där du vill vara med AIK?

– Absolut inte, självklart är jag inte det. Jag hade hoppats att vi kunnat ta lite fler poäng och varit högre upp i serien. Men framför allt så är vi inte där vi vill vara spelmässigt, och det måste vi fokusera på. Inte på tabelläget, mer på spelet och på uppgiften. Vi försöker men det har gått lite troll i det.

AIK ligger, efter nio spelade omgångar, elva i hockeyallsvenskan. Mora är i och med sin poäng på en åttondeplats.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!