Agenten bekräftar: veteranen vill tillbaka till NHL

Foto: TT

avBilly Hammer

HOCKEY

Det har spekulerats ett tag om en NHL-comeback för Ilja Kovaltjuk.

Nu bekräftar hans agent för TSN-journalisten Pierre LeBrun att den ryske veteranen vill återvända till NHL.

2010 skrev Ilja Kovaltjuk på ett 15 år långt kontrakt med New Jersey Devils.

Tre år senare valde han att flytta hem till Ryssland för att spela med SKA St. Petersburg i KHL.

Men sedan han var med och vann den ryska mästartiteln för några veckor sedan har det spekulerats frekvent i att den ryska veteranen ska vara aktuell för en återkomst till NHL.

Tvåa i poängligan

Nu bekräftar också Kovaltjuks agent, Jay Grossman, enligt TSN:s journalist Pierre LeBrun att ryssen vill återvända till NHL.

Alternativen för en återkomst är antingen att han återvänder till New Jersey Devils som fortfarande har rättigheterna till ryssen.

Ett annat alternativ är att återvända till Devils som sedan kan byta bort honom till något annat lag (det mest troliga).

Det sista och minst troliga alternativet är att han kan gå till vilket lag som helst i ligan, förutsatt att alla andra 30 lag godkänner det.

Kostsam affär för Devils

34-åringen har under sina fyra år i Ryssland svarat för 222 poäng på 209 matcher. Den gångna säsongen var också hans klart bästa poängmässigt när han gjorde 78 poäng på 60 matcher och kom på en andraplats i poängligan bakom Sergej Moziakin.

Dessutom har han vunnit mästartiteln Gargarin Cup två gånger.

För New Jersey Devils del har affären med Kovaltjuk blivit en kostsam historia.

Inte nog med att han lämnade efter endast tre säsonger. Klubben fick dessutom böter och tvingades avsäga sig två draftval som straff för det första ogiltiga kontraktsförslaget man gav Kovaltjuk 2010.

ARTIKELN HANDLAR OM