”Tror fortfarande väldigt mycket på oss själva”

avPer Bjurman

Publicerad:
Foto: AFP GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Mattias Ekholm.

NASHVILLE. Det hjälpte inte att de spelade lysande i de två första finalerna – de torskade i alla fall.

Men Nashville Predators känner sig ändå stärkta efter förlusterna mot Pittsburgh. 

– Man förlorar hellre på det sättet än blir utspelad och inte känner att man har någon chans alls. Vi tror fortfarande väldigt mycket på oss själva, säger svenske backresen Mattias Ekholm till Sportbladet inför nattens måste-match hemma i galna Bridgestone Arena.

Det är den centrala frågan om Nashville Predators när 2017 år Stanley Cup-final i natt rullar vidare i sin tredje akt.

Är de uppmuntrade över att de långa stunder faktiskt dominerade regerande mästarna i de två första mötena i PPG Paints Arena – eller frustrerade för att de lik förbaskat förlorade bägge matcherna?

– Det är väl lite både och, säger prickskytten Filip Forsberg när vi efter fredagens träning träffar honom i ett omklädningsrum där det närvarande mediauppbådet orsakar sådan trängsel att IKEA i Kungens Kurva en lördageftermiddag strax före jul framstår som en övergiven kyrkogård.

– Direkt efter andra matchen kändes det lite frustrerande, men vi vet att vi gjort två rätt bra matcher och har dom. Det handlar bara om att tajta till det lite grann, det är vad som saknats hittills.

Vill fortsätta på samma väg

Mattias Ekholm är inne på samma resonemang.

– Det låter kanske lite konstigt, men man förlorar hellre på det sättet än blir utspelad och inte känner att man inte har någon chans alls, säger han.

– Vi vet att vi måste höja oss ännu mer för att komma åt dem, men nu får vi komma hem och spela inför våra fans och här har vi hittills bara förlorat en enda slutspelsmatch. Vi är starka och trygga här hemma och tror fortfarande på oss själva.

Mer kliniska avslut

Receptet för att övertaget ska bära mer frukt i fortsättningen:

Vässa till avslutningarna, begränsa pingvinernas tid i anfallszon och se till att målvakten Pekka Rinne ser alla puckar.

För yes, lagkamraternas tilltro till den finländske keepern är alltjämt solid – trots att han blev utbytt efter en mindre lyckad insats senast.

– Ja, fortsätter ”Eky”, absolut. Det är hans förtjänst att vi kommit så här långt. Han har varit grym hela slutspelet och vi vet att kommer att vara tungan på vågen nu också.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM