Byter målvakt efter mardrömsstarten

HOCKEY

Senast stor hjälte efter hållen nolla.

Men i guldmatchen på hemmaplan blev Felix Sandström, 20, utbytt efter 9.10 efter två insläppta mål – varav ett ”självmål”.

Men raset bara fortsatte för Brynäs.

Brynäs har i dag chansen att bli svenska mästare för 14:e gången i historien.

Till det läget har man tagit sig till stor del med hjälp av unge målvakten Felix Sandström som bland annat höll nollan när Brynäs vann borta senast.

Men dagens finalmatch blev en mardröm för talangen. 5,35 in i första perioden lossade Kristofer Berglund ett skott från blå i powerplay. Sandström hade fri sikt hela vägen men visste inte att han tagit pucken, när han sedan började röra sig för att se var pucken tagit vägen tappade han in den i egen kasse.

”Måste nollställa”

– Han är inte medveten om att han har den där, han tappar in den mellan benen. Nu gäller det att nollställa, konstaterade experten Sanny Lindström i C More.

Men i stället för att nollställa fick Sandström plocka ut ännu en puck ur maskorna bara knappt fyra minuter senare när Simon Önerud hittade in med en puck mellan benen på Brynäsmålvakten.

Då valde Thomas ”Bulan” Berglund att plocka av talangen och sätta in David Rautio. Men trots bytet och ett powerplay för Brynäs fortsatte HV71:s superperiod.

I boxplay vände Filip Sandberg spelet och hittade bort på Anton Bengtsson som bombade in 3–0 mellan benen på inbytte Rautio när klockan tickat upp på 11,06.

– Klart vi måste förändra. Vi börjar ängsligt och nervöst. Och målen som de får är för enkla, men vi kommer fortsätta pumpa på, säger Thomas Berglund i C More.

Matchen slutade 5–3 till HV71 efter ett osannolikt slutminutsdrama.

ARTIKELN HANDLAR OM