St. Louis vann måstematchen: ”Verkligen fantastiskt”

1 av 2 | Foto: Jeff Roberson / TT / NTB Scanpix
Dimitri Jaskin
HOCKEY

NEW YORK. Alex Steen går på kryckor och kunde inte spela St. Louis do-or-die-match i natt.

I hans frånvaro fick Dimitri Jaskin chansen – och han höll Blues vid liv med karriärens andra slutspelsmål.

– Alex kände det på sig. Han sa att jag skulle göra mål, säger den ryskfödde tjecken efter 2-1-segern.

Det var inte så jättemycket som talade för bluesmännen St. Louis i det femte mötet med Nashville i Scottrade Center i natt.

De låg under med 3-1, såg senast ut att ha tappat lite av tron på sig själva – och så blev det timmarna för matchstart känt att Alex Steen är så allvarligt skadad att han inte skulle kunna spela.

Exakt vad som plågar den svenske stjärnan avslöjas förstås inte, men han har foten i en medicinsk känga och går på kryckor, så prognosen förefaller ju inte så god.

I Alex frånvaro fick alltså Dimitri Jaskin chansen. Han har inte direkt rosat marknaden senaste året, men faktiskt – han är en av huvudorsakerna till att St. Louis fortfarande står upp.

”Var verkligen fantastiskt”

Han var enastående matchen igenom – och gjorde i början av andra perioden det 1-0-mål som grundlade hemmasegern.

– Vi trodde på honom, men att han skulle så vara så dominerande hade vi kanske inte vågat hoppas. Han var verkligen imponerande, säger coachen Mike Yeo till klubbens hemsida.

En som dock kände på sig att den tjeckiske lagkamraten skulle göra skillnad var – Alex Steen.

– Ja, redan i förmiddags sa han att jag skulle göra mål, berättar Jaskin.

Som förmodligen aldrig haft en bättre hockeynatt.

– Det var verkligen fantastiskt, ler han.

Rinne: ”Det räcker inte”

Predators kvitterade i ett fem-mot-tre-läge senare i samma period, men i början av tredje utnyttjade Jaden Schwartz ett misstag av Roman Josi och tryckte in 2-1.

Sedan orkade gästerna, som så oerhört gärna ville avgöra serien och bli klara för första konferensfinalen i klubbens historia, inte replikera mer.

– Låt oss vara uppriktiga: Vi var inte tillräckligt bra. Det här räcker inte om vi ska gå vidare,  säger besvikne målvakten Pekka Rinne.

Han och lagkamraterna, som fortfarande leder med 3-2,  får en ny chans att smälla in matchbollen på söndag kväll (21.00, svensk tid).

ARTIKELN HANDLAR OM