Tre Kronors vapen: Henkes ”skrämsel”

Foto: TT, JIMMY WIXTRÖM

avTomas Ros

HOCKEY

KÖLN. Henrik Lundqvist har landat i Köln och har tränat ett pass med Tre Kronor.

Nu hoppas landslaget att motståndarna ska bli skrämda av det svenska stjärnlaget.

– Det sätter sig nog i motståndarnas tankar om Henrik går in och gör några räddningar, säger förbundskapten Rikard Grönborg.

VM-temperaturen stiger i Köln.

Gruppspelet närmar sig ditt slut och Tre Kronor har fått ihop sitt mest namnkunniga lag på många år.

Och den största stjärnan är Henrik Lundqvist, som landade i Köln på lördagsmorgonen och tränade på is med laget vid lunch.

En världsspelare och VM:s största stjärna.

– Ni ser ju hur han var förberedd när han landade på flygplatsen, uppklädd och fokuserad. Han är oerhört noggrann och har en stor vinnarskalle, säger Rikard Grönborg.

Lundqvist för med sig en rad effekter på Tre Kronor och på hela VM.

”Klass i allt han gör”

Bland annat tror Grönborg att intimidation-faktorn ska lyfta Tre Kronor. Att motståndarna ska bli skrämda av det svenska lagbygget.

– Går Henrik in och gör några bra räddningar så sätter det sig i motståndarnas tankar. De kommer nog fundera på hur de ska göra mål och sucka lite över att Henrik på det igen, säger Grönborg och hyllar Lundqvists engagemang för laget och lagbygget.

– Han ville ut och köra direkt, trots att han rest långt. Klass i allt han gör, säger Grönborg.

Lundqvist ankomst till Tre Kronor innebär att Niklas Svedberg får lämna laget och att Viktor Fasth och Eddie Läck förpassas till rollen som andremålvakt och tredjemålvakt.

– Vi har varit tydliga med målvakterna vad som gäller och de har även fått snabb information om läget med Henrik. De har varit proffsiga tycker jag och förstått läget.

ARTIKELN HANDLAR OM