Hockeyallsvenskan

Leksand bekräftar: Båda får sparken

”Har påverkat föreningen negativt”

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

Leksand avbryter anställningarna för båda personerna som misstänks ligga bakom att material försvunnit från Tegera Arena.

– Leksands IF skapar mycket uppmärksamhet och tyvärr har detta påverkat föreningen, fans, partners och medarbetare väldigt negativt, säger klubbdirektör Christer Plars i ett pressmeddelande.

Leksand bekräftar i pressmeddelandet att en person är misstänkt för stöld och häleri efter att ha annonserat ut föreningens material på annonssidor. Nu avslutas anställningen för den personen och ytterligare en person inom Leksands IF som trätt fram och erkänt inblandning.

”Inte förenligt med våra värderingar”

– Det som har hänt är väldigt tragiskt och olyckligt på alla sätt, och är absolut inte i linje med våra värderingar och vår värdegrund. Leksands IF skapar mycket uppmärksamhet och tyvärr har detta påverkat föreningen, fans, partners och medarbetare väldigt negativt. I vår vision står det klart och tydligt att vi skall ha en ekonomi i balans. Det som hänt är inte förenligt med våra värderingar och hur vi tillsammans skall vårda klubbens varumärke och ekonomi in i framtiden, säger klubbdirektör Christer Plars i ett pressmeddelande.

Polisens förundersökning har överlämnats till Åklagarmyndigheten i Falun som tar ställning till åtal.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Leksands IF skakas av misstänkt svinnhärva

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan

Leksands IF