Leksand bekräftar: Båda får sparken

”Har påverkat föreningen negativt”

HOCKEY

Leksand avbryter anställningarna för båda personerna som misstänks ligga bakom att material försvunnit från Tegera Arena.

– Leksands IF skapar mycket uppmärksamhet och tyvärr har detta påverkat föreningen, fans, partners och medarbetare väldigt negativt, säger klubbdirektör Christer Plars i ett pressmeddelande.

Foto: DANIEL ERIKSSON, BILDBYRÅN

Leksand bekräftar i pressmeddelandet att en person är misstänkt för stöld och häleri efter att ha annonserat ut föreningens material på annonssidor. Nu avslutas anställningen för den personen och ytterligare en person inom Leksands IF som trätt fram och erkänt inblandning.

”Inte förenligt med våra värderingar”

– Det som har hänt är väldigt tragiskt och olyckligt på alla sätt, och är absolut inte i linje med våra värderingar och vår värdegrund. Leksands IF skapar mycket uppmärksamhet och tyvärr har detta påverkat föreningen, fans, partners och medarbetare väldigt negativt. I vår vision står det klart och tydligt att vi skall ha en ekonomi i balans. Det som hänt är inte förenligt med våra värderingar och hur vi tillsammans skall vårda klubbens varumärke och ekonomi in i framtiden, säger klubbdirektör Christer Plars i ett pressmeddelande.

Polisens förundersökning har överlämnats till Åklagarmyndigheten i Falun som tar ställning till åtal.

Experterna tippar hockeyallsvenskan 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM