Har ligans längsta segersvit – men de är avhängda

NEW YORK. Hetaste laget i NHL – avhängda Detroit Red Wings!

De tog sjätte raka segern i natt – och såg samtidigt till att blåsa Pittsburgh på möjligheten att säkra en slutspelsplats.

– Vi spelar för klubbemblemet nu, säger Niklas Kronwall till Sportbladet efter 4-1-vinsten.

Det är svårt att inte höja på ögonbrynen åt vad rödvingarna från Motown håller på att ställa till med så här i grundseriens slutskede.

De har varit borta ur slutspelsdiskussionen sedan flera månader, men nu, när sommarlovet närmar sig, spelar de plötsligt lysande hockey och har ligans längsta segersvit – sex matcher lång.

”Allting i livet känns roligare”

Och det är inga brödgäng de slagit heller. Offren de senaste veckorna inkluderar Vegas, San Jose och Boston – och i natt tvålade de till Pittsburgh med 4–1 hemma i Little Caesars Arena.

– Ja, vi spelar helt avslappnat nu och unga killar som Anthony Mantha, Dylan Larkin, Tyler Bertuzzi och Andreas Athanasiou har verkligen varit otroligt bra, säger Niklas Kronwall på telefon från Michigan.

– Det är jäkligt kul, förstås. Stämningen i omklädningsrummet är riktigt fin och allting i livet känns roligare. Det blir så när man vinner. Samtidigt sår vi fina frön inför nästa säsong, det är otroligt viktigt för framtiden vad man gör i det här läget, att man fortsätter trycka på och ser till att alla detaljer i spelet sitter.

Det intressantaste med resultatet i natt är att Penguins hade kunnat ”clincha” sin slutspelsplats med en vinst mot Wings. Nu är det istället så att de med två matcher kvar fortfarande KAN missa festen, om de har maximal otur. Alla lagen i streckstriden – Montreal, Columbus och Carolina – måste ta full pott samtidigt som de förlorar bägge sina fajter. De möter dock två lag som skulle älska att ställa till det för dem: Detroit (igen, natten till fredag) och New York Rangers (natten till söndag).

– Nja, försöker ”Kronner”, vi spelar för klubbemblemet nu. Vilka vi eventuellt ställer till det för betyder inte så mycket för oss. 

Det påståendet är det dock ingen som tror på…

Se nattens resultat i målservice

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN