Kodie Curran årets mest värdefulla spelare

Reporter: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Dominant i Rögle den gångna SHL-säsongen.

Nu prisas Kodie Curran, 30, som ”årets mest värdefulla spelare”.

– En stor ära, säger han i C Mores sändning.

Curran var en av de tre nominerade till priset som delades ut under tisdagskvällens ”SHL Awards” i C More. Juryn bestod av 14 SHL-tränare, 14 SHL-lagkaptener samt 28 journalister/hockeyprofiler.

Och de var rörande överens.

Curran tog hem priset i överlägsen stil.

Han fick 400 poäng i omröstningen, medan tvåan, Luleås Erik Gustafsson fick 151 poäng och trean, Färjestads Marcus Nilssons fick 133 poäng.

– Det var en ära bara att bli nominerad. Att vinna känns nästan lite surrealistiskt, säger Curran över videolänk.

”Det man strävar efter”

Att det var tränare och spelare som röstade gör det hela än mer speciellt, tycker kanadensaren.

– Det är det man strävar efter, att bli respekterad av dem man tävlar mot. Att få deras erkännande, det är något jag kommer bära med mig resten av livet. Tittar man på listan över tidigare vinnare så är det väldigt speciella namn, spelare jag själv sett upp till både som personer och spelare. Nej, det här är en väldigt stor ära, säger Kodie Curran.

Lämnar Sverige

Curran gjorde 49 poäng (12+37) på 48 grundseriematcher den gångna säsongen. Det blir dock inget spel i Rögle nästa säsong.

– Nej, men jag hoppas kunna återvända någon gång i framtiden. Mitt mål är att ta SM-guld med Rögle någon gång i karriären, men det blir inte nästa säsong. Jag kommer säga farväl till svensk hockey för åtminstone ett års tid, säger stjärnbacken, som uppges aktuell för en flytt till KHL.

Publicerad: