”Känner mig rånad på SM-guldet”

avErik Karlsson

Publicerad:

Anna Borgqvist kom till HV71 för att vinna ett efterlängtat SM-guld.

En match från titeln strök förbundet hela säsongen och nu funderar hon på att lägga av 27 år gammal.

– Jag känner mig rånad på SM-guldet och har tappat lusten helt för hockeyn, säger hon till JP.

Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Anna Borgqvist har spelat VM och OS och gjort 380 matcher i grundserie och slutspel i SDHL. Men hon har aldrig vunnit ett SM-guld.

Och trots att HV71 slog poängrekord i grundserien, gick rent i kvartsfinal, semifinal och vann första finalen borta mot Luleå så blir det inget guld i år heller efter förbundets beslut att stryka årets seriespel helt i alla förbundsserier.

– Vi satte poängrekord, vann alla slutspelsmatcher och den första finalen. Jag tycker att man borde ha delat ut guldet på de resultaten. Man vill inte vinna guld på det sättet, men det hade känts mer rättvist än att vi inte får något guld alls. Det är brutalt, säger Anna Borgqvist till Jönköpings-Posten strax innan hon ska äta en avslutningsmiddag med laget.

”Luften har gått ur en”

Mentalt är hon knäckt.

– Jag är helt mentalt slut. Jag vet inte om jag orkar mer. Jag älskar att spela hockey, det är det bästa jag vet. Jag flyttade hit för att ta guldet och gå klart min utbildning. Utbildningen är jag klar med men guldet har jag inte. Jag känner mig rånad på SM-guldet och har tappat lusten helt för hockeyn.

JP: Kan det vara så att du lägger av på grund av det här?

– Ja, luften har helt gått ur en. Men jag hoppas att jag kan hitta motivationen igen om några månader. Men nu är det bara tungt, säger hon

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM