Florida vann galna målkalaset i Madison Square Garden

Av: Per Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Inte sedan cirkusen senast var i stan har en mer underhållande matiné ägt rum på Madison Square Garden.

Fast spelarna i New York Rangers och Florida Panthers önskar att det inte bjudit på fullt så spektakulärt artisteri.

– Jag förstår att det var kul att titta. För egen del är vi glada åt att vi till slut tog två poäng, men det ska ju inte se ut så här. Det var på tok för öppet, säger svenske Panthers-backen Anton Strålman till Sportbladet efter det som till slut blev en straffseger sammanfattad i resultatet 6-5.

NHL-matcher som spelas på dagtid, när den europeiska tv-publiken kan vara uppe och titta, är dessvärre sällan särskilt sevärda.

Spelarna ger ofta intrycket av att fortfarande ha sömngrus kvar i ögonen, tempot är lågt och intensiteten minimal – och stämningen på läktarna blir därefter.

Men söndagens holmgång på Madison Square Garden, mellan New York Rangers och Florida Panthers, bröt mönstret.

Så det sjöng om det.

”På tok för öppet”

Det är decennier sedan det senast spelades en så furiös, action-späckad och målrik hockeymatch på Manhattan vid dylikt klockslag.

När slutsignalen gick stod det, helt logiskt, 5-5 – och först efter straffar kunde katterna från södra Florida säkra segern.

– Det är skönt med de poängen, det är väl vad man kan säga, suckar Anton Strålman med ett snett leende när vi träffar honom efteråt.

– Jag förstår att det var kul att titta, men det ska ju inte se ut så här. Det var tok för öppet, vi gav dem för många chanser och släppte in för mycket mål.

Så har den 33-årige västgötens nya lag – som storsatsat inför den här säsongen och bara SKA ta sig tillbaka till playoff efter många års frustrerande snubbel på mållinjen – uppträtt lite för ofta under den inledande grundseriemånaden. 

”Blir hypnotiserad”

De bländar med offensivt tingeltangel, men läcker betänkligt bakåt. 

– Precis, vi har ju några otroligt begåvade spelare. När en sådan som Aleksander Barkov kör sina grejor står man på blålinjen och blir hypnotiserad, fortsätter ”Strålle”.

– Men ibland är det inte rätt att spela på det viset. Vi är lite omogna och måste lära oss att ta mer defensivt ansvar och kanske inte lägga en macka när risken är för hög. Vi är inte där ännu, men jobbar på det dagligen.

Rangers – som ännu en gång fick klara sig utan Mika Zibanejad; uppenbarligen mer allvarligt skadad än klubben vill erkänna – har liknande problem och känner att de ska vara glada att de fick en poäng med sig från söndagens cirkusföreställning.

– Många av våra unga spelare är vana vid att göra mycket mål, det är så de kommit till den här nivån. Nu tror de att det är med samma offensiva flärd de ska etablera sig i NHL och tyvärr negligerar de uppgifter som verkligen hjälper dem att stanna här, säger coachen David Quinn.

Publicerad:

LÄS VIDARE