Betalar monstersumma för att bli av med Shattenkirk

avOscar Rickstrand

Från prestigevärvning till kraftigt oönskad.

Nu betalar New York Rangers en jättesumma - för att bli av med Kevin Shattenkirk.

Sommaren 2017 sågs Kevin Shattenkirk som en av NHL:s främsta offensiva backar. Då kom han till New York Rangers som en tung prestigevärvning.

– Det är en dröm för mig. Att ansluta till ett lag som har kapacitet nog att vinna Stanley Cup, det är verkligen en livslång dröm för mig, sa Shattenkirk.

Men tiden i Rangers blev allt annat än lyckad. Efter två synnerligen tuffa säsonger, där han stundvis petats och förpassats till läktaren, köps amerikanen nu ut från sitt kontrakt.

Betalar monstersumma

I dag bekräftade 30-åringens agent att klubben betalar 5,7 miljoner dollar (motsvarande drygt 55 miljoner kronor) för att bli av med Shattenkirk i förtid.

Noterbart är att New York Rangers har rustat truppen ordentligt inför säsongen. Artemij Panarin omnämns som sommarens största övergång, Jacob Trouba är en av de tyngre backövergångarna och man har dessutom draftat jättetalangen Kaapo Kakko.

Foto: TT
Kevin Shattenkirk.

Ska frigöra kapital

Efter alla värvningar, och förlängningen av den ryske forwardsstjärnan Pavel Butjnevitjs kontrakt häromveckan, har Rangers problem att hålla sig under lönetaket och behöver därför frigöra kapital.

Shattenkirk hade två år kvar på sitt kontrakt med klubben. Han har tidigare spelat i Washington, St. Louis och Colorado. Återstår att se vad som väntar härnäst för den klubblöse backprofilen.

ARTIKELN HANDLAR OM