Oväntad hjälte i HV71:s seger mot Skellefteå

JÖNKÖPING. Vissa mål är mer efterlängtade än andra, fråga bara Marc Zanetti.

HV71-backen bröt sin 684 dagar långa måltorka när han gjorde det matchavgörande målet mot Skellefteå.

– När jag såg pucken gå in tackade jag hockeygudarna, säger Zanetti.

Följ ämnen i artikeln

Marc Zanetti, 26, har väntat, väntat och väntat. Men mot Skellefteå blev han till slut målskytt. Då hade det gått 684 dagar eller 103 matcher (grundserie+slutspel) sedan han senast gjorde mål.

– Nej, är det sant? Har det gått så lång tid? Jag hoppas jag kan göra mål snart igen, säger Zanetti med leende

Zanetti gjorde sex mål under sin första säsong i Brynäs (2015/16), men han fick inte pucken i nät en enda gång under förra säsongen.

– I fjol hade jag en mer defensiv roll för vi hade ett sådant bra lag. De sa ”gå inte över mittlinjen” och jag skötte min roll. Men jag är glad att jag fick göra mål, säger Zanetti, som lämnade Brynäs för HV71 under den här säsongen.

Målet som bröt den nästan två år långa måltorkan betydde 2-0 och den 26-årige kanadensaren var förstås väldigt lycklig efter målet.

– När jag såg pucken gå in tackade jag hockeygudarna, säger han.

– Man försöker inte att vara för hård mot sig själv. Jag har hållit mig positiv hela året och när jag kom hit har alla stöttat mig. Skönt att sätta den för killarna, tränarna, fansen, och för mig själv förstås. Jätteskön känsla, säger han.

Efter målet hyllas han av backkollegan Lawrence Pilut.

– Jag är lite förvånad att det har tagit så lång tid för han har ett bra skott. Jag älskar hans reaktion. Han var värd ett mål, för han har varit riktigt nyttig sedan han kom till oss. En tung och defensivt skicklig pjäs, säger Pilut.

Segern innebär att HV71 tog lagets första trepoängare sedan den 4 januari och med sina 63 poäng ligger man sexa, med sex poäng upp till tvåan Djurgården och fem poäng ner till nian Brynäs.

– Helt klart den roligaste, och tuffaste, tiden på året. Kolla tabellen, den är galen. Alla poäng är jätteviktiga, säger Zanetti.

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!