Marleau förde San José till seger

HOCKEY

Nya poäng av slutspelets målkung

NHL-slutspelet bäste målskytt så här långt heter Patrick Marleau och spelar i San José. I natt gjorde han sitt åttonde slutspelsmål och spelade fram till det andra när ”hajarna” vann första matchen mellan lagen.

Foto: Christian Erhoff och Patrick Marleau firar San Josés andra mål i 2-1-segern mot Edmonton.

Marleau sköt kvitteringsmålet i den första perioden och spelade sen fram Christian Ehrhoff till hans första slutspelsmål i början av den andra perioden, fler mål bjöds det inte på.

I stället bjöds publiken på ett aggressivt hemmalag som tacklade så fort man fick chansen. Ville Nieminen gick i bräschen för sitt San José och satte in den ena tacklingen efter den andra, vilket fick hemmapubliken att ställa sig upp och jubla gång efter gång. San José har tidigare visat upp snabbhet i laget, nu visade man även upp tuffhet runt sargen.

- Jag gör vad som krävs för att få hem köttfärslimpan till matbordet. Vi har sett tidigare i slutspelet att lag som fått vila lite har haft svårt i början, så vi tänkte mycket på att få i gång våra ben direkt. Det blev en sån match där det fanns tillfälle till många tacklingar, sa Nieminen till AP.

”Red ut stormen”

Medan Edmonton fick spela sju matcher mot Detroit i första slutspelsrundan så behövde San José bara fem matcher på sig att slå ut Nashville. Men trots vilan fick alltså hemmaspelarna i gång benen direkt.

Edmonton kom visserligen start på slutet, men San José höll undan till seger.

- Vi lyckades rida ut stormen och jag är nöjd över vår insats. Vi ville forechecka dem så mycket så möjligt i början, men tacklingarna började smitta av sig på alla i laget när publiken svarade som de gjorde på varje tackling. Men vi byggde något bra därifrån, sa San José coach Ron Wilson.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL