”Elitserien är sämre i år”

HOCKEY

”Ankan” Parmström chattade med läsarna

På torsdagen chattade hockeyexperten Anders "Ankan" Parmström med läsarna på sportbladet.se.

Här är alla frågor och svar.

Foto: "Ankan" Parmström.

Tjatte säger: Tjena, The Duck. Först: hur var det nu med ditt smeknamn igen? Var kommer det i från? Och så en hockeyfråga: vem är Sveriges bästa målvakt genom tiderna? Tack för allt!

  Anders "Ankan" Parmström säger: Hette man Anders och växte upp i Solna så blev man kallad Ankan. Det kryllade av Ankor där. Jag vill lyfta fram två stycken Honken Holmqvist och Pelle Lindbergh. Det är svårt för det är en generationsfråga. Henke Lundqvist kan bli den bäste.

Tobbe säger: Tjena ankan! Vilket är ditt favoritlag i elitserien?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Jag har faktiskt inget favoritlag. Trots att jag är aik.:are tycker jag att det är viktigt att det går bra för Djurgården. Det är viktigt för elitserien med ett bra stockholmslag.

stampe säger: Tror och hoppas du att Malmö kommer tillbaka till elitserien inom snar framtid?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Svar ja.

XX säger: Hej-Varför sjunker tempot så markant i powerplay i elitserien? I NHL är tempot högt och mera målchanser som följd, mycket roligare för publiken också. M.V.H Thomas från Slottsbron

  Anders "Ankan" Parmström säger: NHL har bättre power play-uppställningar som har förmågan att driva upp tempot i passningsspelet. Det har med spelarkvalitet att göra.

Gnagare säger: Hej Ankan, är du lika insatt i hockey som för ca 10 år sedan? Lika insatt i AIK hockey? :)

  Anders "Ankan" Parmström säger: Det tycker jag att jag är. Jag sitter faktiskt i styrelsen i AIK hockey.

andygarcia säger: Hej Ankan! Visst är det rätt många intressanta juniorer i årets elitserien - jag menar rätt många som är ordinarie. Har du någon favorit!? (ps. Heja gnaget!)

  Anders "Ankan" Parmström säger: Jag är lite förtjust i Nicklas Bäckström i Brynäs och Erik Andersson i HV71. Sen hör väl Kopitar i Södertälje dit också.

Tobbe säger: Hej "Ankan"! Vad tyckte du om att jobba med EA Sports NHL '06, och hur tycker du att resultatet blev?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Det var jättekul att göra det, det var svårt att göra det, det var ganska tufft. Resultatet kan jag inte riktigt bedöma för jag har inte spelat det.

Mats säger: Hur tror du läget är i Leksand nu? Kommer dom klara att reda ut detta och slippa kvalserien?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Jag tror att de kommer att reda ut det sen är det nästan omöjligt att säga om de slipper kvalserien för det står mellan de åtta sista lagen vilka som hamnar där.

acke säger: Vilken målvakt, back och forward anser du är hetast just nu?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Hoppsan. Målvakt: Norrena, back: ingen i elitserien. Markus Ragnarsson i Almtuna har varit väldigt bra. Forward, det blir Hannula eller Andreas Karlsson i HV71.

Billy säger: Hej Ankan! Vilket hockeymästerskap är bäst genom tiderna, enligt din åsikt?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Den tuffaste som jag har sett, var finalen i Canada Cup 1987 när Kanada slog Sovjet, som det hette då. Det VM som jag gärna vill tänka på är Wien 1987 när Sverige tog guld.

Janne säger: Hallå Ankan....som en gammal AIK:are frågar jag dig om deras chanser att komma tillbaka till eliten igen...Själv tror jag att samtliga Stockholmslag kommer att få svårt att hävda sig framöver...då kostnaderna är skyhöga jämfört med klubbarna i övriga landet...eller vad tror du?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Jag tror att AIK kommer tillbaka till eliten, det måste jag tro. Men det ligger mycket i vad Janne säger att det är tufft just nu för ishockeyn i Stockholm. Det har att göra med kontrollen över arenorna. Även om avtalen är betydligt bättre nu än tidigare. Det går i vågor, rätt som det är är Hammarby och AIK där igen.

Erik säger: Varför säger du och Arne jämnt imot varandra. Jag och min kompis garvar jämn åt det.

  Anders "Ankan" Parmström säger: Gör vi verkligen det? Det har jag inte tänkt på. Jag ska fråga Arne i kväll.

Beppe säger: Vilket av lagen spelar i ditt tycke den attraktivaste ishockeyn?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Frölunda. De är det lag som är komplettast, de är kul att se i alla zoner. De skjuter faktiskt mest också och skapar flest målchanser.

Jocke Smeds säger: Tjena Ankan! Vad tycker du om en elitserie om 14 lag?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Svår fråga. Jag tycker inta att vi har kvaliteten för 14 lag. Det ser vi i årets elitserie. Det som talar för 14 lag är att man då kan avskaffa derbygrupperna som är osportsliga. Då blir det 52 matcher i stället för 50, och det klarar vi av. Läs dagens Wennerholm-artikel i Aftonbladet.

Lars säger: Hej! Jag undrar vilka av elitseriens unga spelare du tror har möjlighet att bli stjärnor i NHL?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Svåra frågor. Nicklas Bäckström, Erik Andersson och Anze Kopitar har alla stor chans. Men det är ganska lång väg att vandra. Vi har ju 50 spelare därborta och många är stjärnor. Konkurrensen är stenhård från övriga hockeynationer.

Berra säger: Morsning "Ankan". När tror du det blir två huvuddomare på isen? Ska vi få en regelrätt och rättvis match måste det till en domare till anser jag. För mycket "det såg inte domaren" Tack på förhand för svar. Ha det !

  Anders "Ankan" Parmström säger: De har testat att ha två huvuddomare och det föll väl ut. Jag vet inte när det kan komma men jag hoppas att det kommer, för jag tror på det.

Relle säger: Vilket är det bästa nyförvärvet i år i elitserien enligt dig?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Det var banne mig inte lätt. Jag vet inte om Thomas Rhodin och Rickard Wallin i Färjestad kan kallas för nyvärv, det är två riktigt bra värvningar. Annars är det inga riktigt spektakulära nyförvärv.

henke säger: Hej ankan! Vad tycker du om årets upplaga av elitserien jämfört med förra årets då det var lockout?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Det är klart att elitserien är kvalitetsmässigt sämre i år än förra året men den kan ju vara spännande för det. Framför allt lagen på under halvan är betydligt sämre än förra året.

Jakob säger: Robert Nilsson platsade knapapst i elitserien och nu spelar han i NHL, hur kan det komma sig?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Dels är han ju ung såhan ligger i ett bra utvecklingsskede, dels så tror jag att den nolltoleranstolkning av reglerna i NHL gynnar Robert som är en utpräglad tekniker. Han får faktiskt inte så mycket istid. Det ligger på sju minuter per match så han står på tillväxt lite grann i NHL också. Men det är en härlig talang.

jocke säger: Tja Ankan! Vem är årets flopp i elitserien?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Så här långt är Leksand floppen.

Kalle säger: Vilken finländsk import är du mest imponerad av så här långt??

  Anders "Ankan" Parmström säger: Det är målvakten Norrena i Linköping och Tomi Kallio i Frölunda.

Rickard säger: Kommer den nuvarande "4 lags" toppen hålla i sig till slutet ? eller vad tror du ? :)

  Anders "Ankan" Parmström säger: Jag är säker på det. Det enda lag som möjligtvis kan stöka till det för dem är Timrå.

Martin säger: Hej ankan! vilket är det konstigaste som du sett under din tid som expert komentator?

  Anders "Ankan" Parmström säger: Det var VM i Finland, 91 eller 92 när USA mötte Kanada. USA låg under med 3, 4 mål och tog ut sin målvakt så att Kanada skulle vinna med tillräckligt många mål. Det skulle gynna Kanada. Det var en fantastisk upplevelse att se och sedan höra försvaret av den aktionen från coachen på presskonferensen.

sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM