Ingen bacillskräck för Frölundastjärnan

HOCKEY

GÖTEBORG. Många OS-deltagare stänger in sig helt för att undvika sjukdomar.

Joel Lundqvist, 35, gick ut och skrev autografer till en grupp barn.

– Det finns ju grejer överallt, jag får tvätta händerna och vara lite extra noggrann bara, säger Frölundakaptenen.

Med en vecka kvar till OS-invigningen har de allra flesta OS-svenskarna gått in i sin bubbla. Ingen får hosta eller snörvla i närheten av dem, en förkylning eller influensaattack i det här läget och OS kan vara förstört.

Joel Lundqvist går in i sin bubbla nu, men den är ganska vid. Efter förlusten mot Färjestad (4-5 efter förlängning) gick han in ett sidoomklädningsrum och träffade ett antal barn, tog i hand, skrev autografer och satte sig tätt ihop för att ta bilder.

Du är inte rädd för baciller…?

– Jo ja, men det finns ju grejer över allt. Jag har barn hemma som går på dagis och kommer hem med allt möjligt. Jag tvättar händerna och försöker vara lite extra noggrann.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYR N

Han är kvar hemma hos familjen i en dag till. På måndag flyger han upp till Stockholm för träning med Tre Kronor, tillsammans med klubbkompisen Rasmus Dahlin. På onsdag flyger sen hela truppen till Sydkorea.

– Just nu är jag bara förbannad över att vi inte vinner mot Färjestad, men det ska så klart bli en fantastisk upplevelse att få åka på ett OS. Det är bland det största du kan göra som idrottsman och idrottskvinna. Ett once in a life time-ögonblick för många av oss. Så det gäller att vi presterar, men samtidigt att man kommer ihåg att njuta.

För Frölunda är OS en tuff smäll. Utöver Lundqvist och Dahlin försvinner också Jan Mursak (Slovenien), Mattias Nörstebö och Mats Rosseli Olsen (Norge) iväg.

Alla med stora och framträdande roller i laget.

– Jag hoppas och tror att det kommer gå bra ändå. Vi har tränat bra och alla är uppe i varv och har bra fart. Det blir kul för Pathrik Westerholm att få komma in matchspel nu igen också. Vi har laborerat lite i kedjorna på slutet, så det finns ju alternativ till oss som är iväg.

SHL-spelarna som lämnar för spel i OS 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM