JVM-forwarden bröt sin lång måltorka i Skellefteås vändning

LINKÖPING. Inget SHL-mål på 99 dagar, men mot Linköping klev Skellefteås JVM-forward Tim Söderlund fram.

20-åringen gjorde ett drömmål – inför ögonen på Chicago Blackhawks Barry Smith.

– Det är en lite börda som släpper från en, och få bort lite hjärnspöken, säger Söderlund, som draftades av Blackhawks i somras.

Barry Smith och Tim Söderlund står och snackar.
Barry Smith och Tim Söderlund står och snackar.

Skellefteå tog tre väldigt viktiga poäng mot Linköping i kampen om en plats bland topp-6, och man gjorde det efter att ha vänt 0–1 till 3–1.
– Poängen är svårköpta den här tiden på säsongen, och att bygga karaktär i den här typen av matcher är viktigt, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson.

Skellefteås 3–1-mål gjordes av Tim Söderlund – och det var en efterlängtad fullträff. 20-åringen gjorde Sveriges enda mål i JVM-finalen mot Kanada, men i SHL-sammanhang hade han 20 raka matcher (99 dagar) utan något mål.

– Jätteskönt. Det är en lite börda som släpper från en, och få bort lite hjärnspöken, säger Söderlund, som bröt måltorkan efter en individuell prestation.

Skellefteå kom två mot en, men Söderlund var kylig och höll i pucken och dribblade först bort Chad Billins, som slängde sig raklång, och satte sedan 3-1.

– Ett ganska fint mål. När backen går ut hårt på mig har jag några varianter, säger Söderlund.

Vem i ert lag brukar gå på den där dragningen oftast?

– Pudas, säger Söderlund och skrattar.

Söderlund draftades i fjärderundan av Chicago Blackhawks i somras och han passade på att bryta sin måltorka inför ögonen på Barry Smith, som jobbar i Blackhawks organisation (Dir. of Player Evaluation). Efter matchen stod de och pratade utanför Skellefteås omklädningsrum.

– Vi surrade bara lite om hur det har gått och vad jag kan träna på, säger Söderlund.

Vill de ha över dig till nästa säsong?

–  Jag har ingen aning. Jag tar det dag för dag.

Hur mycket kontakt har du med Blackhawks under säsongen?

– Jag snackar mycket Micke Samuelsson (development coach), nästan efter varje match. Jag får mycket feedback av honom. Han var en jättebra spelare och det är kul att ha någon man kan få lite hjälp av, säger Söderlund.

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!