Filip Forsbergs succécomeback

avPer Bjurman

NEW YORK. Vilken succé-comeback.

Filip Forsberg stod för både mål och assist när han i natt spelade sin första match med Nashville på över en månad.

– Det kändes riktigt bra och naturligtvis är det roligt att jag kunde göra mål på en gång, säger han till Sportbladet efter 5-0-krossen mot LA Kings hemma i Bridgestone Arena

Det var strax före nyår den farligaste svenska NHL-skytten av dem alla – bortsett från sensationella William Karlsson just i år – gjorde illa en hand.
Sedan dess har han befunnit sig på fel sida sargen, men av den långa frånvaron märktes ingenting i nattens comeback mot LA Kings.

1 av 5 | Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

”Flipper” var samma elektriska yrväder som vanligt ihop med långvariga kedjekamraterna Ryan Johansen och Viktor Arvidsson, stänkte redan i ett powerplay första perioden in ett mål och stod i tredje också för den fina framspelningen till ett mål signerat ”Arvy”.

– Det kändes riktigt bra, men så har jag inte heller legat på latsidan, jag har ju kunnat åka skridskor och var på is igen bara någon dag efter skadan, säger den 23-årige masen när vi når honom efteråt.

”Första matchen alla kunde spela”

– Fast naturligtvis är det väldigt roligt att få göra ett mål på en gång när det tagit så lång tid att komma tillbaka. Särskilt som vi vann.

Ja, Predators inte bara vann.
De krossade Kings med 5-0.

Men så hade de också ordinarie lag för första gången på hela säsongen – och det ordinarie laget är det få som kan mäta sig med.

– Ja, det var väl så. Ryan Ellis kom tillbaka precis när jag blev skadad så det här var första matchen precis alla kunde spela, fortsätter Filip.

Gjorde 16:e målet

– Och det såg onekligen bra ut. Jag tror alla kedjor bidrog med mål ikväll. Det var vår styrka ifjol, att vi hade både spets och bredd och i år känns det som vi har ännu mer av bägge de komponenterna.

Filips mål var det sextonde för säsongen och känner vi honom rätt markerade det starten på jakten på nämnde William Karlsson – överlägsen etta i svenska målligan med sina 27 fullträffar.

– He he, mja, det blir ju väldigt svårt. William har haft en helt otrolig säsong. Men jag får väl försöka...

Ryan Johansen hyllade sin kedjekamrat efter comebacken.

– Vi är mycket farligare med honom i laget. Vi hade väldigt kul där ute i kväll, vi jobbade för varandra och det gav resultat, säger han enligt FOX Sports.

Även Calle Järnkrok hängde en kasse i natt.

Försöket att komma ikapp Karlsson började bra för Filip, för Vegas succésvensk gjorde inga nya mål i toppmötet med Winnipeg på den djupfrysta Manitoba-slätten i natt.

Men de gyllene riddarna klarade sig bra ändå och vann med 3-2 efter övertidsmål av David Perron.

På övertid vann även Colorado borta mot Edmonton – med 4-3.

Där sattes avgörandet av unge J.T Compher, efter förarbete av Gabriel Landeskog.

”Gabbe” hade även assist på ett mål tidigare i matchen.

I Calgary såg det ut som att Flames skulle kunna nypa två poäng av tabellettan Tampa. En bra bit in i andra perioden hade de ledningen med 4-2 – efter såväl mål som assist av Mikael Backlund. Men Lightning iscensatte en mäktig vändning och vann till slut med 7-4. Anton Strålman noterades för en assist.

Dallas kom tillbaka starkt efter den oväntade 0-3-förlusten mot LA Kings i förrgår och slog Arizona med 4-1. Mattias Janmark stänkte in sitt 14:e mål för säsongen och John Klingberg svarade för sin 43:e (!) assist.

Vancouver tände till lite extra när gamla rivalen Chicago dök upp Rogers Arena och vann med 4-2.

Daniel Sedin styrde mycket snyggt in ett av målen och trion Henrik Sedin, Alex Edler och Loui Eriksson bokfördes alla för assist.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM