Brynäs bröt sviten - när ikonen hyllades

Publicerad 2018-02-10

Brynäs förlustsvit är bruten.

Efter fyra raka nederlag besegrade Gävleklubben HV71 på bortaplan med 3–1 efter två mål av Aaron Palushaj, 28.

Följ ämnen
Brynäs IF

Inför matchen mellan fjolårets SM-finalister hyllades den finske HV-ikonen Esa Keskinen, 53.

Centern, som var med och tog HV:s första guld någonsin, var tillbaka i Kinnarps Arena för första gången sedan han lämnade klubben på 90-talet och fick ta emot smattrande applåder innan nedsläpp.

– Det var väldigt nervöst. Jag är inte van vid att stå i rampljuset så det var på skakiga ben jag klev ut på isen. Jag trodde aldrig att jag skulle få sådana här hyllningar. Det kändes väldigt bra i mitt hjärta, säger han till Jönköpings-Posten.

Palushaj inledde målskyttet

Men det var ingen jättematch från hemmalaget som ikonen bevittnade.

I den elfte minuten stod gästernas Linus Ölund för en fin prestation och slog en passning till amerikanaren Aaron Palushaj – som därefter tryckte in pucken bakom HV-målvakten Fredrik Petterson-Wentzel.

Det dröjde till mitten av den andra perioden innan Mattias Tedenby fick in ett kvitteringsmål för sitt HV71, men två minuter senare var Brynäs i förarsätet igen.

”Behöver passa lite tidigare”

I numerärt överläge gjorde Palushaj sitt andra för dagen efter en assist av den förre HV-spelaren Elias Fälth.

Trots ett stort HV-tryck i den tredje perioden, där man bland annat fick chans i spel fem mot tre, lyckades Jönköpingsklubben inte få in ett kvitteringsmål – i stället kunde Brynäs göra 3–1 i öppen kasse med nio sekunder kvar.

– Det var ett stort krig från första minuten. Ett fantastiskt spel. Vi har haft det lite tyngre på slutet och vi kände att det var dags komma upp lite, säger Brynäs-målvakten David Rautio i C More.

Esa Keskinen var inte lika belåten:

- HV har lite svårt i spel i powerplay. Sedan tycker jag att spelarna håller i pucken lite för länge. Man behöver passa lite tidigare, säger han till JP.

Resultatservice