Björklöven begär klubben i konkurs

avPatrik Brenning

HOCKEY

Rekonstruktionen misslyckades

Klassiska Björklöven begärdes i dag i konkurs.

Klubbens har de senaste veckorna jobbat hårt för att få till en rekonstruktion och därmed rädda den hårt ekonomiskt pressade klubben men i dag gav ledningen upp.

– Hoppet är det sista som överger en och så länge det finns tid finns det hopp. Men nu har tiden runnit ut och vi kan konstatera att vi inte lyckats få in det belopp som behövs, säger Björklövens ordförande Mattias Lundberg till Sportbladet.

Styrelsen för meddelade tidigare i vår att klubben riskerade konkurs och att målet var att försöka få till en företagsrekonstruktion för att rädda laget.

Lämnat in ansökan om konkurs

Det försöket har misslyckats och Björklöven gick i dag ut på sin hemsida och meddelade att klubben beslutet att lämna in en ansökan om konkurs till Umeå Tingsrätt.

– Hoppet är det sista som överger en och så länge det finns tid finns det hopp. Men nu har tiden runnit ut och vi kan konstatera att vi inte lyckats få in det belopp som behövs. Jag kan inte svara på den slutgiltiga summan, det har hänt mycket under dagen. Men jag kan bara konstatera att det inte räcker till, säger styrelseordföranden Mattias Lundberg.

”Hade varit oansvarsfullt”

Björklöven är en av svensk hockeys mest klassiska klubbar. Lundberg säger att konkursen kommer att få konsekvenser för långt fler än bara den enskilda ishockeyklubben.

– Det är jättesorgligt och jättetråkigt, inte bara för Björklöven utan även för Umeå som stad och för Norrlandshockeyn. Samtidigt är det det enda beslutet som går att fatta utifrån de förutsättningar vi har. Allt annat hade varit oansvarsfullt, säger Lundberg.

Konkursen berör bara Björklöven AB och inte Idrottsföreningen Björklöven där ungdomar och juniorer hör hemma.

ARTIKELN HANDLAR OM