Timrå pressade Frölunda i Scandinavium

HOCKEY

2–2 i tät och jämn match

Det var ett heltänt Timrå som kom till Scandinavium för att möta serieledande Frölunda.

Timrå började bäst, men fick bara med sig en poäng efter att ha haft ledningen med 2–0.

Slutresultatet, 2–2, var dock rättvist.

Förutom ett par bra inledningsminuter blev det en riktigt svag förstaperiod för Frölunda. Laget spelade vilset och tafatt. Det vanligtvis så snabba och precisa passningsspelet fungerade inte alls och närkamperna lyste med sin frånvaro.

– Vi visade ingen aggressivitet i den första perioden. Vi blev för bekväma och åkte inte skridskor och närkampsspelet fanns ju inte, sade Frölundas tränare Stephan Lundh.

Timråspelarna var mycket hetare i sina agerande och det var helt rättvist att gästerna också tog en tvåmålsledning i den första perioden efter mål av Robert Carlsson och Per Hallin.

Det syntes tydligt att Timrå inte tänkte göra ett sådant bottennapp som mot Linköping senast när man hemma förlorade med 2–8.

Orolig

– Jag var lite orolig att vi skulle ha tappat självförtroendet efter debaclet mot Linköping, sade Timrås tränare Kent Johansson.

– Men jag tycker att vi spelade strålande i första perioden och kunde kanske till och med gjort något mer mål.

I den andra perioden fick Frölunda bättre ordning på sitt spel och kämpade sig tillbaka in i matchen. Det var främst den så kallade dragkedjan med Jari Tolsa, Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg som hittade tillbaka till sitt vanligen så effektiva spel och såg till att Frölunda kvitterade i mittperioden. Målskyttar var Joel Lundqvist och Magnus Kahnberg.

– Frölunda ökade tempot och vi tog en del onödiga utvisningar, sade Kent Johansson.

Den tredje perioden blev jämn utan att något av lagen skapade några större målchanser. Frölunda hade en god chans att avgöra matchen när man i mitten av perioden i nästan en minut fick spela fem mot tre, men man skapade inte en enda chans.

Ändra spelet

– Vi spelar inte bra i fem mot tre, kanske måste vi ändra spelet, sade Stephan Lundh. Men Timrå försvarade sig bra också.

Någon större hockeyunderhållning blev inte matchen. Publiken i Scandinavium har sett flera betydligt bättre matcher. Men, de båda tränarna var ändå nöjda.

– Jag tycker vi fick med oss en poäng helt rättvist, sade Kent Johansson.

– När jag vaknar i morgon är jag nog helt nöjd med den här poängen, sade Stephan Lundh.

Sportbladet-TT