Näslund spelar redan i morgon

HOCKEY

NHL-proffset debuterar mot LHC

ÖRNSKÖLDSVIK. Två träningar, sedan var saken klar.

NHL:s målkung Markus Näslund – 164 mål de senaste fyra säsongerna – spelar för Modo mot Linköping hemma i morgon.

- Vilket jag förstås är väldigt glad över, säger Modo-tränaren Kent Forsberg. Samtidigt måste vi ge spelare som Markus tålamod, han har trots allt inte spelat en match på länge.

Debaclet i World Cup mot Tjeckien i Globen var Markus Näslunds senaste match.

– Just matchsituationer och matcher överhuvudtaget är det man saknar, erkänner också Markus. Annars är jag i fysiskt mycket bra form.

Markus Näslund har inte spelat en elitseriematch med Modo sedan våren 1993. Då handlade det om tre kvartsfinaler mot Malmö - i den första, där Modo skrällde och vann med 9–6, gjorde Markus fyra mål.

- Av vad jag förstår är Linköping ett mycket bra och vi får en fin värdemätare, säger Markus. Sedan kittlar det förstås att möta min kedjekompis från Vancouver, Brendan Morrison.

In i Modo går också direkt världsbacken Adrian Aucoin från New York Islanders. Senaste säsongen rankades han som nummer två i ligan och har styrkan framförallt i power play och sitt skott.

- Han är inte spektakulär, men bra på det mesta, säger Markus Näslund, klubbkompis med Aucoin i Vancouver tidigare och den som ligger bakom hans val av klubb under lockouten.

För Adrian Aucoin var det nästan som att komma hem då han hamnade i Modo. Han har tidigare varit klubbkompis även med tvillingarna Sedin, plus att han spelat med Mattias Timander och Mattias Weinhandl.

– Tvillingarna Sedin är två av mina absoluta favoriter inom ishockeyn, säger Aucoin. De spelar en verkligt njutbar ishockey.

Aucoin spelar i backpar med Tobias Enström. Årets Rookie i elitserien för två år sedan.

Markus Näslund spelar i den kedja han tränat två gånger i veckan, med Per Svartvadet och Alexander Steen.

Hasse Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM