Ridderwall: ”De är som dinosaurier”

Publicerad 2018-03-24

LINKÖPING. Djurgården är en vinst ifrån semifinal.

Efter segern i Saab Arena är Calle Ridderwall kritisk mot både Linköpingsfansen och några LHC-spelare.

– De där gubbarna som har som taktik att åka och dumma sig är som dinosaurier, en utdöende spelstil, säger Ridderwall.

Djurgården har kopplat ett hårt grepp om kvartsfinalserien mot Linköping. Efter segern på bortaplan leder Djurgården med 3-1 i matcher. Axel Jonsson-Fjällby fastställde slutresultatet 4-2. I samband med det målet Djurgårdsspelarna mynt kastade mot sig – och det fick Calle Ridderwall, 29, att se rött.

– Vi stod och skrek lite på deras fans. De sulade mynt mot vårt lag efter 4–2-målet. Då lackade jag ur lite. De såg förskräckta ut när vi vände oss om. Det är lätt att vara allan ballan när man sitter på rad sju med glas mellan. Det kan vi inte acceptera. Vill de något får de ta det utanför, säger Ridderwall

– Men som sagt, när vi vände oss om och satte hårt mot hårt såg de fullständigt livrädda ut, säger Djurgårdsforwarden.

Ridderwall passade även på att skicka en passning till några LHC-spelare.

– De har några killar som har som taktik att åka och dumma sig. Det är deras grej och de ser väl att det är deras enda chans. Om vi fokuserar på vårt och inte dras med i det tror jag det kommer att gå bra, säger Ridderwall.

Är det svårt att inte dras med?

– Inte alls om jag ska vara helt ärlig. De där gubbarna som har det där som spelstil är som dinosaurier, det är en utdöende spelstil. Det är inte många som är så längre, som bara åker omkring och tacklas. Det fungerar för vissa, de kan ta sig hyfsat långt och får spela hockey rätt länge, men att lägga energi på dem är ingen mening, säger Ridderwall.

Syftar du på exempelvis Bibic och Sylvegård då?

– Jag syftar inte på någon specifik. Ni får dra era slutsatser, men de har några som har den spelstilen, men det är inga matchavgörande typer och därför ska vi inte fokusera på dem, säger Ridderwall.

Almen Bibic:

– Det får stå för honom.

Hur ser du på hettan i den här serien?

– Jag tycker inte det är hett alls. Det är inte grisigt, inte fult. Han (Ridderwall) har sin bild av det, han är kanske dramatisk av sig, säger LHC-backen.

Resultatservice