Tampa Bay gick på knock mot finalfavoriten

NHL: Victor Hedman satte nytt klubbrekord

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

DALLAS. I natt visade Tampa Bay Lightning verkligen varför de kallas ”världens bästa hockeylag”.

De sänkte tänkbara finalmotståndaren Winnipeg Jets med 5-2 hemma i Amalie Arena – och spelade långa stunder helt magnifikt.

– Vi kastade oss över dem tidigt och dikterade sedan det mesta av spelet hela vägen, säger coachen Jon Cooper.

De överlägsna serieledarna från västra Florida har då och då på slutet haft svårt att komma upp i normal standard mot lag i andra änden av tabellen, men när Winnipeg – topplag i väst, tillika en av blott ett fåtal finalfavoriter – dök upp i solskenet var motivationen hundraprocentig.

Resultat:

Knockout.

Bolts körde över rivalen och vann med klara 5-2.

Och hela laget bidrog. Fjärdekedjan med Adam Erne, Cedric Paquette och Mathieu Joseph stod till exempel för fem poäng.

Har gjort 108 poäng

Men även toppnamnen levererade, bland dem Nikita Kutjerov. Han noterades för två nya assist varmed han är uppe i sammanlagt 108 poäng – och leder poängligan med 14 poängs marginal. Men inte nog med det. Han har tangerat Vincent Lecavaliers klubbrekord. Med femton matcher kvar att spela.

– Jag försöker bara jobba med mitt spel för att bättre varje dag och sedan får man se vad som händer. Men det är bra att ha ett sånt rekord. Jag gillar det, säger han till klubbens hemsida.

Foto: Chris O'Meara / TT NYHETSBYRÅN

Hedman satte nytt klubbrekord

Även Victor Hedman svarade för en assist och det innebär att han, i sin tur, har nytt klubbrekord i powerplay-poäng för backar, med sammanlagt 127.

Som lag behöver Tampa nu bara fyra poäng för att säkra sin playoff-status – trots att en hel månad återstår av grundserien – och fortsätter de som mot Winnipeg bör det vara fixat i en handvändning..

– Mm, det har var en solid insats från vår sida. Vi kastade oss över dem tidigt och dikterade sedan det mesta av spelet hela vägen, konstaterar coach Cooper.

Colorado var på väg att ställa till det i sin jakt mot strecket i natt.

När mindre än två minuter återstod av hemmamötet med avsågade Detroit låg de under med 3-2 – efter mål av Niklas Kronwall och framspelning av Jacob De La Rose – men en och en halv minut före slutet lyckades Tyson Barrie kvittera. Sedan avgjorde Nathan MacKinnon på övertid. Så de har fortfarande bra häng på Minnesota och Dallas strax ovanför strecket.

Gabriel Landeskog och Carl Söderberg bidrog båda med assists.

Arizona, däremot, klev snett mot Anaheim hemma i Gila River Arena, fick spö med 3-1 och halkar därför efter.

Jakob Silfverberg bokfördes för både mål och assist – och assist hade även landsmännen Rickard Rakell och Hampus Lindholm.

I nattens sista match gjorde Montreal vad de skulle och försvarade sin slutspelsstatus i öst med en 3-1-seger mot LA Kings i Staples Center.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM