– Jag är steget efter hela tiden

HOCKEY

Foppa missnöjd efter ny förlust - mot sitt gamla lag

1 av 16 | Foto: AP

NASHVILLE. Det blev förlust igen, men Foppa svarade återigen för en helt okej insats mot Nashville i natt.

Tycker alla – utom han själv.

– Nä, idag var det sämre än i första matchen. Jag är steget efter hela tiden, säger han bittert efter 5-3-förlusten i Bridgestone Arena.

Foto: AP

Omvärlden är imponerad av Peter Forsbergs insatser i de två matcher han hunnit spela under sin comeback.

Som Nashvilles coach Barry Trotz slog fast efter den hårda drabbningen i fullsatta Bridgestone Arena i natt:

– Forsberg är fortfarande dynamit och väldigt svår att hantera för motståndarna. Med tanke på att han inte spelat alls på elva månader och varit borta från NHL i tre år är jag verkligt imponerad av hans spel. Det är bara väldigt speciella idrottsmän som kan komma in i världens bästa liga efter så lång tid och vara så bra.

Men den notoriskt självkritiske superstjärnan håller inte alls med.

Självkritisk igen

När vi hittar honom i gästernas omklädningsrum efter slutsignalen är blicken tom och rösten tjock av besvikelse.

– Hittills tycker jag inte att den här comebacken varit så hemskt bra, suckar han.

– Idag var det tungt, mycket sämre än i första matchen tycker jag. Jag var trött efter gårdagen och känner att jag är steget efter hela tiden. Det är svårt med positionerna exempelvis i egen zon och jag tog några onödiga utvisningar. Det känns tungt.

Hälso- och formmässigt tycker han inte heller att han har så mycket att yvas över.

– Nä...jag vet inte vad jag ska säga om det. Det känns sådär, menar han.

Ny förlust

Antagligen hade Foppa varit mer nöjd – både med sin egen insats och livet i allmänhet – om Avalanche vunnit mot tunga Predators, men nattens fajt slutade precis som comebacken i fredags.

46 sekunder före slutet satte Nashville pucken i tom kasse.

– Det är lite oflyt. Dom var ju bättre än oss och vann skottstatistiken överlägset, men i början av tredje tycker jag vi spelade upp oss och vi hade ju 3-2, så...ah, det kändes tungt att de fick gör mål så nära slutet, säger han

Att han själv återigen bidrog med en serie högklassiga passningar, som i flera fall hade resulterat i mål om kedjekompisarna Milan Hejduk och Matt Duchene bara varit lite vaknare, är inget den 37-årige veteranen fäster något avseende vid.

Inget blir roligare för det, tydligen.

– Det är roligt att vinna och det gör vi inte just nu, konstaterar han.

Hyllas av Hörnqvist

Antagligen är det inte heller någon tröst att olympiske kedjekamraten Patric Hörnqvist, som kvitterade Colorados ledning i början av tredje, tycker att han var bra.

Men det gör han.

– Han är duktig, inget snack om den saken. Vi gjorde det bra och låg nära på honom hela tiden, men så fort han fick några sekunder blev det ju farligt. Han hade en riktigt bra flippmacka i ett läge, bland annat. Det råder inga tvivel om att han hör hemma i den här ligan, säger ”Bengan”.

Idag har Foppa och hans lagkamrater ledigt från både träning och mediauppvaktning och kan förhoppningsvis ladda om för den livsviktiga hemmamatchen mot Calgary natten till tisdag.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL