Frölundas chockbesked

HOCKEY

Nyförvärvet Dragan Umicevic har brutit tummen – borta sex veckor

Här är beskedet som jumbon Frölunda inte ville ha.

Nyförvärvet Dragan Umicevic, 26, har brutit tummen och missar resten av grundserien.

– Det är jävligt tråkigt, säger han.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Dragan Umicevic.

Det var tidigt i lördagens möte med Timrå som oturen var framme för Dragan Umicevic, då han fick ett stenhårt rapp över vänsterhanden från en Timråspelare.

– Jag vet inte vem som slashade mig, men det var i ett power play direkt i andra bytet. Han slog mig rakt över tummen och jag kände direkt att något var fel med tummen, säger Umicevic.

– Det är märkligt att det inte blev utvisning. Det verkar som att man måste lägga sig ner och gråta för att få med sig en tvåa.

”Fraktur på tummen”

Direkt efter matchen sa Frölundas rehabansvarige Stina Hedin att inget var brutet. Men på dagens röntgen kom chockbeskedet att Umicevic blir borta i upp till sex veckor.

– Datortomografiundersökningen i dag visade på en fraktur på tummen, säger Stina Hedin till klubbens hemsida.

– Det är i basen av tummen. Inte riktigt tummen utan mer mellanhanden, säger Frölundas läkare Lars Envall till Sportbladet.

”Lite oflyt”

Dragan Umicevic hade precis kommit till Frölunda efter att ha hamnat i frysfacket i Färjestad. Det blev bara tre matcher innan skadan kom.

– Handen är helt blå. Jag vet inte exakt vad det är, jag blev bara så jäkla less när jag fick reda på att det var brutet, säger Umicevic.

– Att komma till en ny klubb och få en skada direkt, det var inget jag hade hoppats på. Det är lite oflyt.

ARTIKELN HANDLAR OM