Slutspel – då får Foppa jättebonus

HOCKEY

”Jag gillar att det är prestationsbaserat”

Stockholm/New York. Colorado har värvat Peter Forsberg, 37, för att ta sig till slutspel.

Sportbladet kan avslöja bonussystemet som gör att ”Foppa” belönas med cirka 6,5 miljoner kronor om Colorado vinner Stanley Cup.

– Ja, jag får en bonus om vi går hela vägen och jag gillar att det finns en prestationsbaserad del av lönen, säger Forsberg till Sportbladet i natt.

För Colorado är det en otålig väntan på sin tänkta frälsare. Laget hade inför nattens bortamatch mot Phoenix Coyotes fem förluster på sina sex senaste matcher och tränaren Joe Sacco har uttryckt att han behöver Forsberg på isen för att laget ska kunna norpa en slutspelsplats.

2,4 miljoner

– Han kommer att ge oss ett lyft både känslomässigt och på isen, säger Sacco till Denver Post.

Forsberg får cirka 2,4 miljoner kronor i lön för de resterande 30 matcherna av grundserien. Men nu kan Sportbladet avslöja detaljer i kontraktet som ger svensken ytterligare 6,5 miljoner kronor i bonus om Colorado går hela vägen och vinner Stanley Cup.

En vinstaffär

– Ja, jag är nöjd med pengarna jag får, det var ingen stor fråga. Det har aldrig varit några problem att förhandla kontrakt för min del, säger Forsberg som gillar att lönen är baserad på prestation.

– Med tanke på hur det har varit de senaste åren, hur få matcher jag har kunnat spela när jag har varit med, känns det bäst så.

Kontraktet kan ändå ses som ett vinstaffär för Colorado, då Forsberg förmodligen kommer att dra fulla läktare och öka tröj- och souvenirförsäljningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL