Modo blev en hård nöt för Skellefteå

HOCKEY

Topplaget Skellefteå fick fullt upp med tian Modo men lyckades till slut ta hem segern med 4–3 och stanna kvar som serieledare i elitserien.

Matchutgången var rättvist men det skiljde ändå inte så mycket mellan lagen, trots avståndet i tabellen. Ännu ett exempel på hur jämn årets elitserie är.

– Det är grymt jämt och det kommer att fortsätta att vara så, skillnaden mellan lagen är otroligt liten, säger Skellefteås tränare Anders Forsberg.

Det första mötet i Örnsköldsvik mellan Modo och Skellefteå var ett äkta sömnpiller och nu kunde man kanske vänta en ny tillknäppt match. Men det blev definitivt inte ordet för matchen i Skellefteå. Frejdig, fartfylld och öppen hockey. Lite väl öppen försvarsmässigt dock.

"Rena hockeyporren"

Unge Joel Mustonen i Skellefteå, som fått hoppa in som center mellan Oscar Möller och Bud Holloway, triumferade i första perioden med två mål. Väldigt lyckat eftersom hans speltid i perioden bara var tre minuter.

– Han är en blivande förste-center. Han har målsinne, spelsinne och fantastisk skridskoåkning. Hans skridskoövergångar är rena hockeyporren, om jag får säga så, säger Anders Forsberg.

Joel Mustonen tillhör det fina sparkapital som Skellefteå har i form av unga talanger, något som tillhör förklaringen till att klubben förmodligen även i år kan blanda sig i striden om SM-guldet, trots förlusten av fjolårssäsongens förstafemma.

Samuelsson inte nöjd

– På det stora hela är jag nöjd med vår insats, även om vi slarvade en del, framförallt i egen zon. Och Modo är ett så pass skickligt lag att man nyper till vid sådana tillfällen. Modo ser mycket piggare och bättre ut i år och kommer att bli svåra för många lag, analyserar Anders Forsberg.

Även om matchen var jämn var tränarkollegan Ulf Samuelsson i Modo ändå inte särskilt nöjd.

– Vi kom inte upp i det rätta tempot under stora delar av matchen och verkade lite rostiga av någon anledning. Rent taktiskt var vi heller inte godkända, säger han.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM