NHL-spelare hittad död i natt

Av: Tomas Ros, Björn Forsgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Sundin och Forsberg sörjer sin gamle lagkamrat: ”En ofattbar tragedi”

Wade Belak.
Foto: BILDBYRÅN
Wade Belak.

Ytterligare ett dödsfall har drabbat NHL.

Wade Belak, 35, hittades död på ett hotellrum under onsdagen – och de före detta svenska lagkamraterna tar nu emot beskedet med bestörtning.

– Jag är chockad, säger Peter Forsberg.

– En ofattbar tragedi, säger Mats Sundin, som spelade sex säsonger med Belak i Toronto Maple Leafs.

Belak avslutade sin karriär i mars, de sista två säsongerna tillbringade han i Nashville Predators där han var lagkamrat med bland annat Patric Hörnqvist.

Tidigare under karriären har han också delat klubb med bland andra Peter Forsberg, under en kort tid i Colorado Avalanche och Mats Sundin under sex säsonger i Toronto Maple Leafs.

Sportbladet har under torsdagen pratat både med "Sudden”, 40, och ”Foppa”, 37.

Sudden: ”Ofattbar tragedi”

De tog emot beskedet med stor bestörtning.

– Jag träffade Wade i maj under Stanley Cup-slutspelets andra runda i Vancouver i våras. Canucks spelade mot Nashville, han var lika glad och på bra humör som vanligt...

– Wade Belak var en fantastisk lagkamrat och vän, detta är en ofattbar tragedi. Våra tankar och  kondoleanser går till Wades familj, hans fru och barn, säger Mats Sundin.

Peter Forsberg:

– Jag är chockad över det som hänt med Wade. Han var otroligt trevlig och en bra och trevlig lagkamrat. Jag fattar ingenting av dödsfallet. Mina känslor går till hans familj.

Tuffing på isen – glad utanför

På isen var han känd som en tuffing, medan han på sidan av planen var en skämtsam person som bland annat jobbade med Pretators officiella radiokanal och gjorde två tv-shower.

– Hela Nashville Predators organisation och familj är chockad och ledsna över den plötsliga bortgången av Wade Belak, säger Predators i ett officiellt uttalande.

– Wade var en älskad medlem av organisationen, en fantastisk lagkamrat och en underbar far och man som kommer att bli mycket saknad. Våra tankar och böner går till hans fru Jennifer och barnen Andie och Alex. Vi erbjuder dem fullt stöd i denna svåra tid.

Tredje spelaren

Under onsdagsnatten, svensk tid, hittades han död på ett hotellrum i Toronto och det har fortfarande inte kommit fram några detaljer om dödsorsaken.

Belak är den tredje hockeyspelaren inom fyra månader som hittats död i Nordamerika.

Henrik Lundqvists lagkamrat Derek Boogard hittades död i maj, efter en överdos av alkohol och smärtstillande medel, och för bara två veckor sedan begick Rick Rypien självmord efter en längre tids depression.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN