Hockeyallsvenskan

Mora blåsta på JVM-stjärnan

avJonathan Ekeliw

Denis Golubev ser ut att stanna i Ryssland

Foto: AP
Denis Golubev.

Han skulle bli en av allsvenskans stora publikattraktioner i vinter.

Men nu ser det ut som att JVM-stjärnan Denis Golubev, 20, stannar i Ryssland.

– Kommer han inte så har man blivit lite fintad, säger Moras sportchef Johan Sares.

I juni avslöjade Sportbladet att Denis Golubev, en av de ryska guldhjältarna i vinterns JVM, skulle lånas ut till allsvenska Mora från KHL-laget Ak Bars Kazan.

Men nu ser prestigeavtalet ut att spricka.

20-åringen tränar med Kazan under försäsongen och gör så bra ifrån sig att han kan få en plats i A-truppen.

Och Mora orkar inte längre vänta på ryssarnas besked.

– Vi har haft en diskussion och kommer inte att lägga något mer fokus på det här eller vänta längre. Jag kommer inte ringa till Ryssland varje dag för att kolla hur det går för honom, utan lägga mer energi på att hitta en spelartyp som kan vara med och bära Mora IK kommande säsong, säger sportchefen Johan Sares till Dalarnas Tidning.

”Blivit fintad”

Han känner sig lurad.

– Om det hade sagts att det var 99,99 procent klart skulle jag aldrig ha gått ut med det från första början. Vi fick klartecken om att det var helt hundra, men kommer han inte så har man blivit lite fintad.

Golubev är dock inte helt avskriven ännu.

– Skulle vi få besked om att Golubev kommer till oss och vi har en icke EU-plats öppen – då är han välkommen, säger Sares.

– Men när han kommit med så långt i deras lagbygge och gör poäng i träningsmatcherna, är jag inte dummare än att jag förstår att det kan bli bökigt. Jättekul för killen, men inget som varken Leif Nilsson (agenten) eller deras manager räknade med när vi pratade om det här i maj.

ARTIKELN HANDLAR OM