Här knockas ”Foppas” kompis

HOCKEY

Gagnes blev liggande
på isen efter tacklingen

WASHINGTON. Det såg ett tag ut som att Peter Forsbergs kompis Simon Gagne skadat sig riktigt allvarligt i huvudet i natt och en bår hastades ut på isen i Verizon Center.

– Men han mår mycket bättre än vi först befarade, säger coachen Guy Boucher.

Det 7.22 in i första perioden i det första Stanley Cup-mötet mellan Washington och Tampa Bay som Capitals-backen Scott Hannan gav Simon Gagne.

Tacklingen var sjysst, men Gagne föll illa och slog ena sidan av huvudet direkt i isen.

Han blev liggande blickstilla, till synes medvetslös, och sjukvårdspersonal i Verizon Center såg sig tvingade att hasta in med en bår.

Lämnade isen

Den 31-årige forwarden – god vän med Peter Forsberg sedan deras gemensamma tid i Philadelphia Flyers – kvicknade dock till och kunde själv lämna isen efter några minuter.

Han återkom dock inte mer i matchen.

– Det såg verkligen obehagligt ut när de kom in med båren, jag var verkligen orolig att något allvarligt inträffat. Men han mår bättre än vi först befarade och väntar på oss på hotellet, säger coachen Guy Boucher.

Någon hjärnskakning diagnostiserades inte i natt, men Simon Gagne har ådragit sig liknande skador tidigare under sin karriär, så det kan dröja innan läkarna ger honom klartecken att spela igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL