Här förnedras den svenske VM-målvakten

Av: Daniel Grefve

Publicerad:
Uppdaterad:

Chanslös under straffläggningen

I våras gjorde Anders Nilsson succé i Luleå.

Det belönades med ett NHL-kontrakt.

I går avslutades han ett läget med New York Islanders – med att förnedras av 18-årige Ryan Strome.

– Jag vet inte hur han gjorde det där, säger Nilsson om Stromes fantastiska straff.

Anders Nilsson, 21, hade en riktigt bra fjolårssäsong där han var en högst bidragande orsak till att Luleå överraskande tog sig till SM-semifinal. Nilsson belönades med en plats i VM-truppen och ett NHL-kontrakt med New York Islanders.

Den här veckan har han varit på plats i New York för klubbens utvecklingsläger. I går avslutades det lägret med internmatch och skills competition.

”Sjuk prestation”

I samband med straffläggningen hamnade Nilsson i blickfånget. Ryan Strome, en kanadensisk 18-åring som draftades som nummer fem i sommarens draft, lurade då upp Nilsson rejält på läktaren.

Strome åkte fram, drog pucken mellan benen, snurrade runt och avslutade med att dra en backhand över en chanslös Nilsson.

– Det var en sjuk prestation. Jag försökte peta bort pucken med klubban, men... Jag vet inte hur han gjorde det. Det var helt sjukt. Han är en väldigt bra spelare. En väldigt skicklig spelare. Ett helt otroligt mål, säger Nilsson till amerikansk media.

”Glad att det fungerade”

Strome var naturligtvis nöjd med målet.

– Någon sa åt mig att dra pucken mellan mina ben och jag tänkte att jag skulle ta det hela till en ny nivå. Jag är glad att det fungerade. Han petade nästan bort pucken med sin klubba, men jag är glad att jag fick in den och är glad att fansen tyckte om det, säger han, enligt Islanders hemsida.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN