Lundqvist utbytt – Rangers föll tungt

HOCKEY

NEW YORK. Efter den bleka insatsen mot Buffalo i onsdags lovade New York Rangers att skärpa sig.

Men de var ännu sämre i nattens derby mot Islanders och fick stryk med genanta 6–2.

Därmed har det som föreföll vara en säker slutspelsplats på ett dygn förvandlats till gastkramande streckdans.

– Jag kan inte förklara vad som hände, det är väldigt nedslående. Vi i laget måste prata igenom om det här, säger utbytte målvakten Henrik Lundqvist.

Man blir aldrig klok på New York Rangers.

Laget krigar sig till meriterande vinster mot de allra bästa lagen, i synnerhet på bortaplan.

Men mot förment jämbördiga motståndare, eller ännu hellre uttalat sämre, gör de ofta plattmatcher.

Det senaste, förödande dygnet ger sannerligen syn för sägen.

Först svarade de för en blodfattig insats mot Buffalo, en av de två främsta rivalerna i striden kring strecket, i onsdags och fick stryk med 1–0 – och så följde de alltså upp med en katastrofal flopp mot avsågade lokalkonkurrenten New York Islanders i natt.

– Ja, de var hungrigare än vad vi var och hur det är möjligt vet jag inte. Det är en stor besvikelse, säger Henrik Lundqvist till tv-kanalen MSG.

”Inget försvar”

Han hade själv en måttligt lyckad kväll och byttes efter fyra insläppta mål på 22 skott ut mot oprövade Chad Johnson.

– Jag måste också vara bättre, absolut. Det var några konstiga studsar och så, men egentligen har jag inget försvar. Jag ska vara bättre, suckar han.

Med dubbelförlusten det senaste dygnet har New York-klubbens förutsättningar förändrats dramatiskt. Så sent som i början av veckan sneglade blåskjortorna uppåt i tabellen, lockade av tanken på att skaffa sig ett så bra utgångsläge i första playoff-rundan som möjligt,.. Nu är de plötsligt nere på åttondeplatsen och om Carolina vinner sin match mot just Islanders på lördag skiljer bara en poäng ner till mörkret. Det väcker onda minnen bland spelare som för ett år sedan missade slutspelet med exakt den marginalen...

– Jag kan inte förklara att vi inte spelar bättre den här tiden på året, det är väldigt nedslående. Vi i laget måste prata igenom det här, säger ”Lunkan”.

– Ja, det är nog en bra idé. Blott fyra matcher återstår och Rangers bör vinna samtliga.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL